fbpx
Thálisa színház logó - fehér

ZÁRTUK A 2020/2021-ES SZÍNHÁZI ÉVADUNKAT

Csonka évad volt az idei. A járványhelyzet miatt csak nagyon kevés ideig, szigorú szabályok betartása mellett játszhattunk. A próbafolyamatokat több esetben is meg kellett szakítani, de végül szeptember 4-én a Thália Télikertben mégis sikerült bemutatnunk Yasmina Reza Művészet című darabját, 5-én pedig a Nagyszínpadon az Agatha Christie regényéből készült adaptációt, a nagyszabású, látványos Gyilkosság az Orient Expresszen-t, melyet az évad során még két nagyszínpadi bemutató: októberben László Miklós romantikus Illatszertára és májusban az Álmomban megcsaltál című Feydeau – Hennequin-vígjáték követett.

A következő évadot egy másik grandiózus előadás, a Lövések a Broadwayn nyitja – egy ben hazai ősbemutató –, aminek próbáit egy rövid nyári leállást követően július közepén kezdjük el. A Woody Allen legendás filmjéből készült Broadway-musical a 30-as évek fantasztikus swing-slágereivel igazi csemegének ígérkezik.

A történet New Yorkban játszódik, 1930-ban. A valaha ünnepelt színésznő a nagy visszatérésre készül. Következő bemutatójának ifjú szerzője rendkívül ígéretes mint férfi, de a színdarabján lenne mit javítani. A bölcs producer nagyvonalú szponzort talált a maffiafőnök személyében, aki a sztriptíztáncos barátnőjéből akar sztárt csinálni.

A próbák megkezdődnek, csakhogy mindenki érzi: az elsöprő sikerhez valami hiányzik. Talán a legkegyetlenebb bandatag, aki maga se hitte volna, hogy zseniális drámaíró?
Az alvilági háborúk közben megszületik az előadás. És a Broadway-premier hatásosabb nem is lehetne: élesben lőnek a színpadon.

A darabot Béres Attila rendezi. Szereplők: Szabó Győző, Hevesi László, Ember Márk, Szinetár Dóra m.v., Mórocz Adrienn, Mentes Júlia Virginia, Szervét Tibor, Nagy Viktor, Szabó Erika, Tamási Zoltán, Hunyadkürti István és Ikotics Milán.

Bemutató: 2021. szeptember 11. Az előadásra a jegyek már elérhetők!

 

Szintén a Nagyszínpadon kerül bemutatásra a Mischief Theatre produkciója, Henry Lewis – Jonathan Sayer – Henry Shields: Komédia egy bankrablásról című replika előadása.A West Enden nagy sikerrel játszott színpadi fergeteg rendezője Kelemen József. Szereplői: Ember Márk, Csőre Gábor, Mózes András, Vida Péter, Udvarias Anna, Mentes Júlia Virginia, Hevesi László, Tamási Zoltán. Hazai ősbemutató: 2022. február 19.

 

A Thália Télikertben három darabot tervezünk színre vinni. Esőként, 2021. október 01-én Patrick Marber kortárs drámája, a Közelebb  kerül bemutatásra.  A szerelmi négyszög történetének rendezője Horváth Csaba, játsszák: Gubás Gabi, Tóth Eszter, Mózes András és Zayzon Zsolt.

 

Ezt követi – új fordításban – David Mamet: Egy jobb világ című kétszereplős műve, amit Valló Péter állít színpadra.A drámairodalom talán legnagyobb élő szerzőjének a munkahelyi, egyetemi zaklatást mindkét szempontból megjelenítő megrázó drámájának szereplői Zayzon Zsolt és Mentes Júlia Virginia. Bemutató: 2021 október 29.

 

A 2021/2022-es évadban utolsóként – az Augusztus Oklahomában szerzőjétől – egy fekete komédia kerül színre. Tracy Letts: Killer Joe című Broadway-sikere szintén magyarországi ősbemutató, rendezője Mózes András. A bemutató a Thália Télikertben 2022. április 2-án lesz.

 

A 2021/2022-es évadunkról és a tervezett bemutatóinkról bővebben egy augusztus második felében tartandó sajtótájékoztató keretében adunk felvilágosítást.

Nőnapi meglepetés-sorozat a Tháliában!

Ajándékok minden nőnek, a kedvezmények egyre nőnek! Március 6-12-ig – Nőnap alkalmából – ajándékok, meglepetések és kedvezmények a Thália Színházban és a színház jegyértékesítési pontjain!

Tovább »

Egy köteg farsangi álarc …

Elkészült a plakát, március 11-én pedig debütál a Thália Színház Nagyszínpadán – Hamvai Kornél átdolgozásában – a Farsang! Erőszakos és durva, csak kétszer játsszuk –

Tovább »

ELKEZDŐDTEK A VÁNYA BÁ PRÓBÁI

Március 24-én mutatjuk be a Thália Télikertben Anton Csehov klasszikusát – Ványa bá címmel –, melynek próbái február 14-én kezdődtek. A 19. század orosz irodalmának,

Tovább »