fbpx
Thálisa színház logó - fehér

Újévi Fogadalmak

FOGADALMAK – IGEN-NEM

Sokan tekintünk vissza év vége felé a mögöttünk álló időszakra, értékeljük az eddigieket – mit csináltunk jól, rosszul – és a jövőre gondolva, esetleg hibáinkból tanulva, fogadalmakat teszünk: mit szeretnénk elérni, mit szeretnénk másképp.

Van köztünk, aki kis lépésekkel halad a cél felé, van, aki egy határozott ugrással képes változtatni és bizony van, aki rendre megszegi fogadalmát…

Pindroch Csaba nem fogadkozik. „Az újévi fogadalmam minden évben az lenne, hogy leszokom a dohányzásról, de eddig még sosem sikerült végleg letennem a cigarettát. Ezért nem is érdemes megfogadnom” – mondja.

Ha lehetne újévi kívánsága viszont az lenne, hogy jövőre a koronavírusos időszaknak legyen végre vége, hogy mihamarabb talákozhasson a szeretteivel. „Szeretném, hogy az emberi kapcsolatok sokkal erősebben határozzák meg a mindennapjainkat, és egészség legyen, az a legfontosabb!” 

Csabával ellentétben Nagy Viktor nagy fogadkozó – jót nevet, amikor meghallja az erre vonatkozó kérdésemet, aztán azt mondja: „ne haragudj, nem téged nevetlek ki, hanem magamat.”

„Azt kell mondanom, hogy sajnos igen. Mindig teszek fogadalmat, aztán mindig megszegem – de ne ilyen nagyon komoly dolgokra gondolj… Elhatározom, hogy na ez jövőre másképp lesz, aztán nem tudom betartani, általában ezek a súlyomra vonatkoznak. Eltökélem, hogy visszanyerem az alakomat, olyan vékony leszek, mint egy nyárfa, aztán év végén megállapítom, hogy nem sikerült. A komolyabb célkitűzéseimet év közben igyekszem megvalósítani és emellett, mivel sajnos a szokások rabja vagyok, szinte minden hónapban megfogadok valamit – a diétán kívül –, amin megpróbálok változtatni.”

Ha már szóba kerültek a célkitűzések, Gubás Gabi az újévi fogadalmak helyett inkább célokat tűz ki maga elé. Ilyen volt például, hogy kerékpárra pattan, és amikor csak teheti a szabadban teker a családdal, barátokkal. „Hatékonyabban szerettem volna erősíteni. Nekem valahogy a futás és egyéb kardio edzések kimaradtak – nem vitt rá a lélek. Szerettem volna valamilyen  szabadidősportot, ami ezt pótolja és még ki is kapcsol. Kicsit szerencsém volt, hiszen a lehetőség megvolt erre idén tavasszal, amíg a szigorítások megengedték. Nyáron pedig összejött a Balaton-túra, amit a barátnőmmel csináltunk végig.” 

Hogy mit hoz a 2021-es év nem tudjuk, de reméljük, jobb lesz, mint az idei…

Mit tehet az ember?

Megfogadjuk, hogy amíg a helyzet nem változik, kitartunk. És bízunk abban, hogy hamarosan újra találkozhatunk, a színházakban mielőbb játszhatunk…

Nőnapi meglepetés-sorozat a Tháliában!

Ajándékok minden nőnek, a kedvezmények egyre nőnek! Március 6-12-ig – Nőnap alkalmából – ajándékok, meglepetések és kedvezmények a Thália Színházban és a színház jegyértékesítési pontjain!

Tovább »

Egy köteg farsangi álarc …

Elkészült a plakát, március 11-én pedig debütál a Thália Színház Nagyszínpadán – Hamvai Kornél átdolgozásában – a Farsang! Erőszakos és durva, csak kétszer játsszuk –

Tovább »

ELKEZDŐDTEK A VÁNYA BÁ PRÓBÁI

Március 24-én mutatjuk be a Thália Télikertben Anton Csehov klasszikusát – Ványa bá címmel –, melynek próbái február 14-én kezdődtek. A 19. század orosz irodalmának,

Tovább »