fbpx
Thálisa színház logó - fehér

Tavaszköszöntő akció

Nem áprilisi tréfa! Négy szórakoztató vígjátékunkra vásárolhat jegyet 20% kedvezménnyel online és jegyértékesítő pontjainkon április 1–15-ig Tavaszköszöntő akciónk keretében!

Kedveskedjen családjának, barátainak, vagy lepje meg magát egy felhőtlen szórakozást nyújtó estével.
Nézze meg a LEGYEN FÉRFI, MONSIEUR PIGNON! című előadásunkat, melynek főszerepében Pindroch Csaba, Szervét Tibor és Szabó Győző látható.

A Legyen férfi, Monsieur Pignon! című kétrészes vígjátékban címszereplőnk pohara ugyancsak tele van. A legutolsó csepp, hogy hírét veszi: családfői után könyvelői állásából is ki akarják rúgni. Ilyenkor kell egy barát, akinek támad egy zseniális ötlete. És Pignon, hogy mentse az állását, más ember lesz. Ugyanolyan, de tényleg más. Csak színleg, persze. Ez is elég ahhoz, hogy körülötte a többiek se ismerjenek magukra.

A magyarországi ősbemutató rendezője Paczolay Béla. A Francis Veber Addig jár a korsó a kútra… című, 2001-es filmjéből a szerző által készített színpadi adaptációt a Thália Színház 2018 őszén mutatta be.

Szerezzen örömet a Csányi Sándor rendezte PREMIERAJÁNDÉKKAL, melyben a színész a színpadon is, mint rendező látható. A darab alapja Oscar Wilde Lady Windermere legyezője című, első nagyszínpadi sikere.

A társasági vígjáték a londoni felső tízezer világába vezet be bennünket, ahol a szellem egyenlő a szellemességgel, és az érzelmek határait is az illemtan jelöli ki. De Wilde, miközben könnyed és virtuóz humorral ezt megmutatja, láttatja azt is, hogy a mindent jelentő látszat mögött igazi emberek vannak…
A Thália Színház darabja, a Premierajándék a nézők szeme láttára jut el az asztalra tett példánytól a tapsig. A színészek eljátsszák Oscar Wilde vígjátékát. És a teljes próbafolyamatot. És önmagukat. És egymást. Mindent, amin Ön nevet, és amin ők nevetnek – és ami a jelen lévő rendezőt, Csányi Sándort ihleti és bolondítja. A két női főszerepet Szamosi Zsófia és Tóth Eszter alakítja. További szerepekben: Bán Bálint, Mózes András, Szabó Erika, Tamási Zoltán, Vida Péter, Domokos László és CsányiSándor. Az előadás rendezője Csányi Sándor.

Repüljön vissza velünk az ötvenes évekbe a CSODA KORBAN ÉLÜNK (SZIGLIGET) című retró bohózattal, melynek cselekménye a szigligeti alkotóházban játszódik. Ide vonulnak vissza inspirálódni és írni a magyar irodalom nagyjai és feltörekvő fiataljai. Talán nem is zavarná meg semmi a gyümölcsöző munkát, ha szereplőink nem egymás megfigyelésével, jelentések írásával, pozíciójuk féltésével lennének elfoglalva, és ha a társalgóban lévő utazóládából nem kandikálna ki néha egy hulla lába…

Szereplők: Nagy Viktor, Szervét Tibor, Tamási Zoltán, Shell Judit, Mózes András, Pindroch Csaba, Vida Péter, Szabó Erika és Domokos László. A produkció rendezője Kelemen József. Michael Frayn történetét Hamvai Kornél helyezte az ötvenes évekbe.

A klasszikus komédiák kedvelőinek jó választás lehet A FŐNÖK MEG ÉN MEG A FŐNÖK című előadás, ami két éve láthatón a Thália Színházban. Carlo Goldoni 1746-ban írta meg a Két úr szolgája című művét, amellyel egy új
műfajt teremtett, a polgári vígjáték műfaját. Hamvai Kornél átdolgozásában a fő cselekmény megmaradt, de a történet a mába helyeződik.

Truffaldino felcsap pizzafutárnak. Az első kiszállítás a tarantói maffia rettegett főnöknőjéhez viszi – és a kapuban karambolozik a közeli város maffiájának rettegett főnökével. Itt végződhetne a történet. De van tovább, mert ez Olaszország. Eljegyzések, álruhák, félresiklott leszámolások, a szálloda szomszéd szobáiban lakó, egymást nem találó szerelmesek… És Truffaldino eszeveszetten rohan fel-alá, hogy hirtelen támadt két főnöke összes kívánságát teljesítse. Amitől mindenki csak egyre nagyobb bajba kerül.

„A darabban minden megvan, ami egy jó vígjátékhoz szükséges: szerelem, félreértés, átverés, gyilkosság és öngyilkossági kísérlet, zsarolás, szakítás, hazugság, kibékülés, és végül – hogy mindenki boldogan menjen haza – megvan a happy end is” – fogalmazott Sebestyén Aba, a darab rendezője.
Az előadást Molnár Piroska, Vida Péter, Szabó Erika, Bán Bálint, Tóth Eszter, Mózes András, Pindroch Csaba, Mórocz Adrienn és Tamási Zoltán játssza.

Nőnapi meglepetés-sorozat a Tháliában!

Ajándékok minden nőnek, a kedvezmények egyre nőnek! Március 6-12-ig – Nőnap alkalmából – ajándékok, meglepetések és kedvezmények a Thália Színházban és a színház jegyértékesítési pontjain!

Tovább »

Egy köteg farsangi álarc …

Elkészült a plakát, március 11-én pedig debütál a Thália Színház Nagyszínpadán – Hamvai Kornél átdolgozásában – a Farsang! Erőszakos és durva, csak kétszer játsszuk –

Tovább »

ELKEZDŐDTEK A VÁNYA BÁ PRÓBÁI

Március 24-én mutatjuk be a Thália Télikertben Anton Csehov klasszikusát – Ványa bá címmel –, melynek próbái február 14-én kezdődtek. A 19. század orosz irodalmának,

Tovább »