fbpx
Thálisa színház logó - fehér

SZÓRAKOZTATÁS FELSŐFOKON

Közeledik az év vége és vele az utolsó nagy rohanás, mielőtt eljön a várva várt pihenés…. A nagy bejglievés, töltött káposztázás – jó esetben a családi és baráti összejövetelek, a nagy nevetések és elgondolkozások ideje.  

És ahogy egyre közelebb lesz a karácsony, lassan gondolatainkba férkőzik egy kérdés is: mit adjunk szeretteinknek ajándékba? 

Sokáig kellett nélkülöznünk a családlátogatásokat, a nagyobb társaságot – az ünnepeket is a „szűk körben” jellemezte, és ezért talán még jobban megtanultuk értékelni a számunkra fontos emberekkel együtt eltöltött időt. Mi ehhez a közösen eltölthető időhöz szeretnénk néhány tippet adni.

A szórakoztatást decemberben olyan előadásokkal vállaljuk, mint az Alul semmi, amiben a sheffieldi munkanélküli darukezelőkből verbuválódik egy férfisztriptízcsapat. Elragadó, megindító történet egy bolondos szervezésről, szerethető figurákkal és a legendás film zenéivel… 

Látható lesz az idén szeptemberben bemutatott Woody Allen-musical, a Lövések a Broadwayn – a szereposztás pazar, a látvány lenyűgöző (az egész olyan, mint egy humoros, színes Sin City), és a darabhoz válogatott zenék a korszak legjobbjai! 

A Boeing, Boeing – Leszállás Párizsban, amiben a nagyon menő és legalább annyira csalfa építészt is utoléri a balszerencse, amikor légiutas-kísérő szeretőinek menetredje összekuszálódik.

Ha már a csalfa pasiknál tartunk, abból az Álmomban megcsaltálban sincs hiány. A bonyodalmakat tetézi egy nem hétköznapi lakásfelújítási projekt, egy ravasz építési vállalkozó és egy fura, a maga módján zseniális, román vendégmunkás. 

Műsoron lesz a Bolha a fülbe – igazi félreértések vígjátéka. Mi történik akkor, ha két férfi úgy hasonlít egymásra, mint két tojás? Az egyik egy karót nyelt, köztiszteletben álló ember, a másik egy kétes hírű szálló portása és mindenese, aki ráadásul sokszor felönt a garatra…  

Ha valaki kíváncsi, milyen az oxfordi egyetemisták húsz éve várt osztálytalálkozója, az ajánlatunk a Legszebb férfikor, amiben a felállás: hét férfi és egy nő – mindenki egyért, egy mindenki ellen. 

Aztán itt van a szívmelengető karácsonyi mese, az Illatszertár, ahol a névtelen leveleké a főszerep, és amiben két fiatal egymás gondolataiba szeret bele… És persze az Oscar! Itt a humor legfőbb forrása a szerencsétlen módon egyforma, és sokszor a szereplők tudta nélkül gazdát cserélő táskák. 

Az év végére pedig ismét befut a Nagyszínpadra az Orient expressz a híres belgával. Karácsony után Agatha Christie egyik legismertebb regényének nagyszabású színpadi adaptációját lehet megnézni – a Gyilkosság az Orient Expresszen klasszikus krimi, elsöprő, magyar színpadon egyedülálló látványvilággal. 

A komolyabb darabok kedvelőinek Patrick Marber szépen megfogalmazott kortárs drámáját, a Közelebb című előadást ajánljuk, ami hétköznapi vágyainkról, kapcsolatainkról, a kapcsolataink elromlásáról szól. Vagy az október végén bemutatott, megtörtént eseményeken alapuló Egy jobb világot, ami az egyetemi tanár és diákja közti hatalmi harcról szól, és amiről biztosan nem fog senki semleges érzésekkel távozni.

Szórakozzanak nálunk, a decemberi előadások már elérhetők: https://thalia.hu/jegyek-musor/

Színházi Olimpia – Thália nyár

Két vendégelőadás is érkezik a 10. Színházi Olimpia keretében a Thália Színházba: Június 13-án a Szatmárnémeti Északi Színház Harag György Társulatának előadása, Vörösmarty Mihály örökérvényű klasszikusa,

Tovább »

Prométheusz‘22

A 10. Színházi Olimpia keretében, június 20-án a Thália Színházba érkezik a Prométheusz‘22 című egyfelvonásos, Kali Ágnes és Tompa Gábor színműve. Az előadás a Nagyszínpadon

Tovább »