fbpx
Thálisa színház logó - fehér

Művészeink

Mórocz Adrienn

Táncművész szakra járt a Pécsi Művészeti Szakközépiskolában, majd az Új Színház stúdiósa lett. 2013-ban végzett a Színház- és Filmművészeti Egyetem bábszínész szakán, Meczner János és Csizmadia Tibor osztályában. 2011–2018-ig a Budapest Bábszínház társulatának tagja. A 2018/19-es évadtól szerződött a Thália Színházhoz.

TÍZ KÉRDÉS, TÍZ VÁLASZ – Mórocz Adrienn

1.) Mi a számodra legértékesebb értéktelen tárgyad?
Egy porcelánlepke. Egyáltalán nem egy drága porcelán. Egy karácsonyra kaptam a nagymamámtól. Az első karácsonyon, amikor ő már csak a felhőn ült közöttünk, de mégis, a szüleim segítségével, a Mamától is várt ránk egy becsomagolt meglepetés a fa alatt. Megkaptam a halálának hírét, és másnap kellett felénekelnem a Boribon muzsikál című lemezre a Pillangó című dalt, ami egy pillangó haláláról szól, így a nagymamám emléke összekapcsolódott bennem a pillangóval. És így ez a kis porcelántárgy mindig azokat a paplanba burkolódzós, kakaót szürcsölgetős estéket idézi meg, amikor még a fotel oda volt tolva a kanapé mellé, hogy le ne guruljak éjjel.
2.) Emlékszel még, mi volt a jeled az óvodában?
Cseresznye. Nyári gyerek vagyok ízig-vérig :)
3.) Mi volt az a sportág, ami a legkevésbé/legjobban ment a suliban?
Tornaórán nem volt rettegnivalóm, bármire felmásztam, átugrottam, bármeddig elfutottam, ügyesen kosaraztam, de talán ez az egy labdajáték volt, ami ment. Ha célozva kell dobni, az a mai napig a másik irányba megy. Tornaóráról a legélesebb emlékem, hogy mindig utolsó vagyok a tornasorban.
4.) Milyen tulajdonságot irigyelsz az ellenkező nemben, mit tanulnál el tőlük?
Az egyszerűséget. Olyan jó, hogy nem bonyolítják túl a dolgokat. És nagy előny csak úgy odaállni a fa mellé az erdőben, nem kell bokrot keresgetni, de hát ezt eltanulni nem lehet, erre születni kell.
5.) Ha három hónapot eltölthetnél valahol a világon, hova utaznál?
Biztosan valami víz mellé. Egy világítótoronyba, mondjuk Portugáliába, és nézném, ahogy csapkodják a hullámok a sziklákat.
6.) Ha az állatkertben egy egész napot egyetlen állat megfigyelésével kellene töltened, melyik állatot választanád?
Biztos nem valami „büdöset”. Nagyon érzékeny vagyok a szagokra. A tengeri vidrát el tudnám nézegetni nagyon sokáig. Hihetetlen, hogy van egy állat, aki egész nap az arcát simogatja.
7.) Melyik írótól olvastad a legtöbb művet (önszántadból), és melyik műve tetszett a leginkább?
Julia Donaldsonokat olvasok sokat a csajoknak, és bár mondhatnánk, hogy ezt nem önszántamból olvasom, de én is várom, hogy mi lesz a következő, amit megveszünk. A kedvencem a Bot Benő. De Marék Veronika is beszáll a versenybe, tőle A csúnya kislány a kedvencem.
8.) Mi a számítógéped háttérképe?
Egy hegy, ami havas. Ezt dobta a gép. Nagyon béna. Le kéne cserélni.
9.) Ha egy világszerte ismert emberrel találkozhatnál, ki lenne az, és mit kérdeznél tőle?
Diana Krall-lal. Csak azt kérdezném, hogy telnek a napjai, és hogy mi az, ami boldoggá teszi, vannak-e félelmei. Ülnénk a nappalijában, a kérdéseimre viszont csak dalban válaszolhatna.
10.) Milyen idézetet írnál ki a nappalid falára?
Semmilyet. A gyerekeknek is ezt tanítom: „Nem írunk a falra!” :)