fbpx
Thálisa színház logó - fehér

Művészeink

Csarnóy Zsuzsanna

Az Állami Balettintézetben szerzett táncművész diplomát, a Színház- és Filmművészeti Főiskolán 1988-ban végzett. 1988-90-ig a Thália Színház, 1990-92-ig a Miskolci Nemzeti Színház, később a Szegedi Nemzeti Színház tagja. 1993-ban a szolnoki Szigligeti Színházhoz szerződött, majd 1998-tól a József Attila Színház, 2003-tól a Veszprémi Petőfi Színház következett. 2005-2006 között ismét a Szegedi Nemzeti Színház tagja, ezt követően tér vissza Veszprémbe, ahol a társulatot 2019-ig erősíti.

Az évek során a nagy sikerű Chicago című musical több szerepében is színpadra állt – alakította Roxie Hart-ot és Morton Mamát is. Arca ismerős lehet a televízióból is, hiszen 4 évadon keresztül főszereplője volt a Drága örökösök című napi sorozatnak. Tehetségét 2008-ban Jászai Mari-díjjal jutalmazták. A Thália Színház társulatához 2022-ben csatlakozott.

TÍZ KÉRDÉS, TÍZ VÁLASZ – Csarnóy Zsuzsanna

1.) Mi a számodra legértékesebb értéktelen tárgyad?
A fiam első játék kutyája, Vauka, ami nélkül nem tudott elaludni. Amikor egyszer elveszett, egy komoly akciófilmbe illő jelenetsorozattal szereztük vissza, mindnyájunk békessége érdekében:)))))
2.) Emlékszel még, mi volt a jeled az óvodában?
Karácsonyfa! Talán volt egy kis alma is! Az biztos, hogy a karácsonyfának nagyon örültem! Mai napig nagy díszítő vagyok:))))))
3.) Mi volt az a sportág, ami a legkevésbé/legjobban ment a suliban?
A labdajáték minden formája. Lyukas kezem volt. Ennél jobban már csak futni utáltam. A torna ment jól meg a tánc, és annak előadása. Balettintézet lett a vége:))))))
4.) Milyen tulajdonságot irigyelsz az ellenkező nemben, mit tanulnál el tőlük?
Mindent, amit nem tudok, mert hála Istennek, nő vagyok! Az is szeretnék maradni! Szeretek nő lenni. A nő a férfit szeretné és a férfi a nőt, és ebben sosem tudnak egyezségre jutni, ahogy ezt Karinthy leírta.
5.) Ha három hónapot eltölthetnél valahol a világon, hova utaznál?
Három hónap helyett, a férjemmel egy világkörüli út inkább! Mindenekelőtt Olaszország – végül is Anyám Benigni –, no meg Izrael, ami nagy dolgok színtere.
6.) Ha az állatkertben egy egész napot egyetlen állat megfigyelésével kellene töltened, melyik állatot választanád?
Jöhet az összes! A koalával egy hullámhosszon tudnék lenni nyugalom és ártalmatlanság terén:)))))
7.) Melyik írótól olvastad a legtöbb művet (önszántadból), és melyik műve tetszett a leginkább?
Dosztojevszkij összes. A Micimackó, mindig. No meg a Biblia, én ebből értettem meg, mi az élet értelme.
8.) Mi a számítógéped háttérképe?
Egy nagyon szőrős hegyi ember egy pici kalapos feleséggel – a fiam tette fel nekem. Nagyon mulatságos. Mivel digitális analfabéta vagyok, ez az egyetlen örömöm, ha kinyitom.
9.) Ha egy világszerte ismert emberrel találkozhatnál, ki lenne az, és mit kérdeznél tőle?
Jézussal! De lehet, nem kéne kérdezni, mert jelenléte lenne mindenre a válasz!
10.) Milyen idézetet írnál ki a nappalid falára?
“Minden féltett dolognál jobban őrizd meg a szívedet, mert abból indul ki minden élet!” Péld: 4:23