fbpx
Thálisa színház logó - fehér

Premierajándék az M5 csatornán

HA LEMARADT RÓLA, VAGY CSAK ÚJRA MEGNÉZNÉ, ITT A LEHETŐSÉG!

A Premierajándék december 15-én 21:37-től az M5 csatornán.

Az előadás éppen három éve – Csányi Sándor rendezésében – került színre a Thália Színházban.

A társulat egy próbafolyamaton keresztül mutatja be Oscar Wilde Lady Windermere legyezője című vígjátékának színrevitelét – annaknehézségeivel, vagy éppen komikus részeivel együtt.

Oscar Wilde 1892-ben bemutatott laza szerkezetű, de drámai mondanivalóval bíró darabja alkalmasnak bizonyult arra, hogy bemutassák, ahogyan egy színházi próbafolyamat zajlik és végül színpadra kerül a végleges mű. A közönség szemtanúja lehetett, milyen amikor valaki bakizik, vagy éppen elfelejti a szövegét… Milyen, amikor a színészek összevesznek, hogyan instruál a rendező. A Premierajándék egy előadás megszületése, minden izgalmával, kulisszatitkával együtt.

Wilde talán legtöbbet idézett mondása ebben a darabban hangzik el: »Mindennek ellen tudok állni, csak a kísértésnek nem«. A darab szereplői is így voltak ezzel. Nagy volt a kísértés, hogy a néző jól szórakozzon, és nagy a kísértés, hogy útjukat a darabhoz maguknak is kicsit dokumentálni tudják. Wilde műve pedig frivol, bűbájos, sokféle karaktert felvillantó, inspiráló – és elég rövid –, hogy mindez megvalósuljon.

A történet főszereplője a fiatal Lady Windermere, aki szerető férje oldalán éli a felső tízezer gondtalan életét. Az asszony egy nap hűtlenséggel vádolja meg férjét, Lord Windermere-t, ami távol áll az igazságtól. A társasági életben egy feslett múltú hölgy, Mrs. Erlynne kavarja fel az érzelmeket és a sznob arisztokrácia életét…

Szereplők: Tóth Eszter, Bán Bálint, Schell Judit, Mózes András, Szabó Erika, Tamási Zoltán, Vida Péter, Fodor Annamária, Domokos László és Csányi Sándor.

Bemutattuk…

Március 11-én megérkezett hozzánk is a Farsang – azaz bemutattuk Caragiale ismert, intrikus komédiáját, melynek Hamvai Kornél adott egy teljesen új köntöst. A felhőtlen szórakozást

Tovább »

Nőnapi meglepetés-sorozat a Tháliában!

Ajándékok minden nőnek, a kedvezmények egyre nőnek! Március 6-12-ig – Nőnap alkalmából – ajándékok, meglepetések és kedvezmények a Thália Színházban és a színház jegyértékesítési pontjain!

Tovább »

Egy köteg farsangi álarc …

Elkészült a plakát, március 11-én pedig debütál a Thália Színház Nagyszínpadán – Hamvai Kornél átdolgozásában – a Farsang! Erőszakos és durva, csak kétszer játsszuk –

Tovább »