fbpx
Thálisa színház logó - fehér

NOVEMBERBEN ISMÉT JÖN AZ ORIENT EXPRESSZ

Újra visszatér a Thália Színház Nagyszínpadára az Orient expressz a híres belgával, aki a vonaton történt gyilkosság bonyolult rejtélyét megoldja.

2020 őszén mutattuk be az Agatha Christie egyik legismertebb regényéből készült színpadi adaptációt, a Gyilkosság az Orient Expresszen című látványos előadást, amiben sokak nagy kedvence, a írónő által megálmodott és híressé vált zseniális különc, Poirot oldja meg a bűntényt.

Ez az előadás gyorsan a közönség – talán ki lehet jelenteni – legnagyobb kedvencévé vált. Ebben a produkcióban együtt van a krimi izgalma, a hihetetlen látvány, a tűpontos koreográfia, az előadáshoz komponált, drámaiságot fokozó zene és a zseniális színészi teljesítmény – ez teszi igazán komplexé, nagyszabásúvá.

A darab az 1930-as évek első felében játszódik, az Orient expressz fénykorában. A felső tízezer – diplomaták, filmsztárok, pénzemberek, arisztokraták, sőt gyakran az uralkodócsaládok tagjai is utaztak a vonaton. Maga Agatha Christie is szívesen vette igénybe fényűző vagonjait. A Gyilkosság az Orient expresszen alapötletét valószínűleg az adta az írónőnek, hogy egy utazása alkalmával a vonat a hirtelen jött hó miatt elakadt a pályán, akárcsak a könyv alapsztorijában.  

A regényben leírt bűnügy fiktív háttere egy megtörtént esetre utal. 

A híres belga magándetektív egy bűnügy sikeres megoldása után visszaindulna Isztambulból Londonba. A téli szezon ellenére az Orient expressz első osztályú hálókocsijában nincs már szabad hely, ám régi barátja, egyben a vasúttársaság egyik igazgatója elintézi, hogy Poirot mégis helyet kapjon egy hálófülkében. A vonatot hóakadály kényszeríti megállásra valamivel éjfél után, a kellemetlenségeket reggelre egy gyilkosság is tetézi… 

Misztikus történet, korhű jelmezek. 3D mozi élőben: A klasszikus krimi színházi változata, elsöprő, magyar színpadon egyedülálló látványvilággal. 

Az előadás szereplői: Szervét Tibor, Domokos László, Gubás Gabi, Tóth Eszter, Mentes Júlia Virginia, Molnár Piroska/Udvarias Anna, Mórocz Adrienn, Mózes András, Vida Péter, Hevesi László és Tamási Zoltán. 

A színdarabot Hamvai Kornél fordította. Az előadás jelmeztervezője Rományi Nóra. Látvány: Freelusion, látványtervező: Emil Goodman, zeneszerző: Gulyás Levente. Az előadás rendezője Szirtes Tamás.

Színházi Olimpia – Thália nyár

Két vendégelőadás is érkezik a 10. Színházi Olimpia keretében a Thália Színházba: Június 13-án a Szatmárnémeti Északi Színház Harag György Társulatának előadása, Vörösmarty Mihály örökérvényű klasszikusa,

Tovább »

Prométheusz‘22

A 10. Színházi Olimpia keretében, június 20-án a Thália Színházba érkezik a Prométheusz‘22 című egyfelvonásos, Kali Ágnes és Tompa Gábor színműve. Az előadás a Nagyszínpadon

Tovább »