fbpx

Ma kezdődik a Határon Túli Magyar Színházak Szemléje

Összesen nyolc kortárs és klasszikus produkciót láthat majd a közönség, két színpadon, öt napon át. A szemle ma veszi kezdetét a nagyváradi Szigligeti Színház játékával, Tersánszky Józsi Jenő: Kakuk Marci című darabjával. A humoros fordulatokban bővelkedő előadást Gothár Péter állította színpadra.

Csütörtökön a Nagyszínpadra a Tomcsa Sándor Színház társulata érkezik Székelyudvarhelyről Tomcsa Sándor művével, egy fanyar humorral megrajzolt történettel, a Műtéttel, Zakariás Zalán rendezésében.
Az Arizona Stúdióban a Szatmárnémeti Északi Színház Harag György Társulatának és a temesvári Csiky Gergely Állami Magyar Színház társulatának közös produkciója mutatkozik be, Jordi Galcerán: Burundanga, avagy a maszk, a baszk meg a cucc címmel. Rendezője Csábi Anna.

Ezt követi pénteken az Esterházy Péter műveinek felhasználásával készült Kis Magyar Pornográfia, az Újvidéki Színház előadása – színpadra alkalmazta és rendezte: Nikita Milivojeviċ – és a sepsiszentgyörgyi Tamási Áron Színház Cseh Tamás-estje: Rajtammaradt télikabát címmel. A felrázó előadóest alkotói: Gajzágó Zsuzsa, Simó
Lakatos Barna, Katona Dávid és Ráduly Zsófia. Előbbi a Nagyszínpadon, utóbbi az Arizona Stúdióban tekinthető meg.

Szombaton ismét két társulat kap helyet – az Arizona Stúdióban szintén egy Jordi Galcerán-mű, A Grönholm-módszer lesz látható. Az író világszerte legtöbbet játszott darabját ezúttal a kézdivásárhelyi Városi Színház hozza el, Barabás Árpád rendezésében. A Nagyszínpadon John Millington Synge: A nyugat hőse című produkciójára kerül sor. Az ír drámaíró klasszikus tragikomédiáját a csíkszeredai Csíki Játékszín viszi színre, rendezője: Visky Andrej.

A szemlét április 14-én, vasárnap a beregszászi Kárpátaljai Megyei Magyar Drámai Színház zárja, Móricz Zsigmond: Nem élhetek muzsikaszó nélkül című klasszikusával. Az előadás zenéjét a kárpátaljai születésű Pál István „Szalonna” Útravaló című albumának anyaga szolgáltatja. Az előadás rendezője Katkó Ferenc.

JUBILÁLUNK!

Két előadásunk sikersorozatát is ünnepelhetjük decemberben. December 3-án a 150. előadásához érkezik az Alul semmi. A legendás film színpadi változatát 2015 októberében mutattuk be, és

Tovább »

BLACK FRIDAY A THÁLIÁBAN!

Hamarosan itt a várva várt nap, a „fekete péntek” – november 25-én, csak egy napig ismét lehet kedvezménnyel jegyeket vásárolni! November 25-én 30% kedvezménnyel kínáljuk

Tovább »