fbpx

Ketten egyedül

New York. Frankie felszolgáló, Johnny szakács. Először kinézték egymást az étteremben. Azután szeretkeztek. Eddig csodálatos, de rá kéne jönni, hogyan tovább… A Ketten egyedül című darabból készült a Krumpirózsa című híres film Al Pacinóval és Michelle Pfeifferrel a főszerepben.
A felszolgálót Schell Judit, a szakácsot Kamarás Iván személyesíti meg – aki éppen úgy, mint A férfiagy – avagy nincs itt valami ellentmondás? című egyszemélyes vígjátékban Csányi Sándort váltja a szerepben.

A darab rendezője Goda Krisztina, aki korábban még nem dolgozott együtt Kamarás Ivánnal.
Iván jó pár évvel ezelőtt találkozott először Krisztával. „Ha jól emlékszem, valamikor a Csak szex és más semmi forgatása környékén történt. Nem dolgoztunk még együtt, éppen ezért is várom nagyon izgatottan a közös munkát. Kriszta kiváló rendező, aki nemcsak filmekkel, de már színpadon is bizonyított.”

Iván nagy filmfogyasztó, de a Krumplirózsát eddig nem látta. „Fogalmam sincs, hogy történhetett, de kimaradt nekem ez a film. Persze ismerem, de nem láttam. Most viszont már nem akarom megnézni, legalábbis a bemutatóig semmiképpen. De később lehet, hogy sort kerítek rá.”

Ha a filmet nem is látta, a szöveget már javában tanulja. „Van szöveg, bőven (nevet). Mindenesetre az, hogy ez egy kétszereplős egyfelvonásos, nagy segítség lesz az egyszemélyes, A férfiagy – avagy nincs itt valami ellentmondás? című vígjátékhoz képest… Egy kétszemélyes darab esetében sokkal jobban visszahozható az azintimitás, amit a szerző megálmodott. Izgalmas kihívás olyan nagy térben kétszereplős darabot játszani, mint a Thália Színház, egy olyan fantasztikus színésznő oldalán, mint Schell Judit.”

Goda Krisztinának nem ez volt az első színházi munkája, és bár saját bevallása szerint a film a fő csapásvonala, nagyon izgalmas dolognak tartja a színházi rendezést. „Ami nagy különbség a film és a színház között, hogy a filmen nagyon egyszerű jeleneteket váltani vagy ugrani az időben. A színházban minden jelen idő.
A vásznon azt és annyit mutatok meg, amennyit akarok – mondjuk egy meztelenségből. Míg a színpadon valaki vagy fel van öltözve vagy nincs. Ezek az egyértelmű különbségek más hozzáállást követelnek, de a film és a színház lényege ugyanaz: megpróbálni megteremteni egy történetet és érteni a kapcsolat dinamikáját és változását.”

A nagy sikerű darabot – Kamarás Ivánnal – decemberben láthatja először a közönség.

Adventi meglepetések

Újra elérkezett az adventi időszak, amikor már az ünnepekre gondolunk, készülünk a karácsonyra. Elkészítjük, vagy beszerezzük az adventi koszorút, amit négy gyertya díszít egy-egy fogalmat

Tovább »

Színházunkba új munkatársakat keresünk

Világosító tárunkba: A legkorszerűbb, új világítástechnikai eszközökkel felszerelt színházi játszóhelyeink üzemeltetéséhez keresünk világosító munkatársakat. Ha szorgalmas vagy, és nyitott az új technológiák megismerésére, nálunk a

Tovább »