fbpx
Thálisa színház logó - fehér

Két szerepben Gubás Gabi – avagy a féltékeny és a hűtlen

Az összes női praktikát sorba állítja Gubás Gabi két felhőtlen kikapcsolódást ígérő darabunkban: az idei évad első nagyszínpadi bemutatójában, az Egy csók és más semmiben kikapós szépasszonyt játszik, míg a Bolha a fülbe című, tavaly bemutatott fergeteges vígjátékban egy gazdag férje hűségét kétségbevonó, gyanakvó feleséget.

Az Egy csók és más semmi című romantikus, zenés darabban Gabi Robicseknét alakítja, aki bár szereti férjét, hűségesnek maradni hozzá mégsem képes. A férj már többször beadta a válókeresetet, azonban a nő eddig mindig jobb belátásra bírta.
„Ebben a darabban Nagy Viktorral alkotunk egy párt – ő a férjem. Ez egy igazi se veled, se nélküled kapcsolat. Az asszony, amikor csak teheti, kapva kap az alkalmon, hogy felszarvazza párját, és ezek a kis afférjai általában kitudódnak. Így kénytelen valamilyen okos kis női praktikát bevetni, hogy Robicsek megbocsásson neki – a csábítás szinte teljes tárházát felvonultatja férje visszaszerzésére. Tréfás, mégis szívbemarkoló civódásainkat egy zenés számmal koronázzuk meg.”
A Bolha a fülbe című előadásban Gabi, Raymonde Chandebise-t, a gazdag üzletember elkényeztetett feleségét formálja meg, akit férje a tenyerén hordoz, mégis egy ideje úgy érzi, hogy a köztiszteletben álló cégvezető megcsalja. „Mivel egy ideje nem tesz eleget otthon hitvesi kötelességeinek, gyanakodni kezdek. És a gyanút egy-két félreértett nyom is alátámasztani látszik. Bizonyosságot akarok szerezni, ezért ráveszem a barátnőmet, hogy írjon a férjemnek egy levelet, amiben randevút kér tőle, mint titkos rajongója, aki az övé akar lenni – remélve hogy beleesik a kelepcébe.”
A nyomok a Hotel Numerába, egy kétes hírű garniszállóba vezetnek, ahol az ember – nem is hinné – lépten-nyomon ismerősökbe botlik.
Gabi férjét a Bolhában Szervét Tibor alakítja. És talán nem árulunk el nagy titkot azzal, hogy a bonyodalom legfőbb forrása az, hogy a vígjáték két szereplője – Victor-Emmanuel Chandebise és Poche, a Hotel Numera mindenese – úgy hasonlít egymásra, mint két tojás. Természetesen mindkettőjüket Tibor formálja meg, ám a két karakter egymásnak szöges ellentéte: az egyik egy boldogtalan, neurotikus nyárspolgár, egy karót nyelt középosztálybeli, a másik a részegség állandó mámorában élő nyeklő-nyakló figura. Az egyikük egy garniszállón, a város szexuális alvilágában él, a másiknak gondjai vannak otthon a szexszel.
Természetesen abban bízhatunk, hogy mindkét darabban a végére minden a helyére kerül.

Bemutattuk…

Március 24-én nagy sikerrel mutattuk be Csehov legismertebb klasszikusát – Ványa bá címmel, új köntösben. Az előadás főszerepeiben két nagyszerű vendégművész: Görög László és Czakó

Tovább »