fbpx
Thálisa színház logó - fehér

Kedves Nézőink! Kedves Kollégák!

„Minden művészet: világmodell. Az »egészről« készült híradás.” (Pilinszky János) 

Pilinszky János szavaival tökéletesen kifejezhető mindaz, amiért művészeti, színházi fesztiválok születnek. Egy-egy rendezvénysorozat nem tesz mást, mint felvonultatja, egy tető alá hozza azokat az alkotásokat, produkciókat, amelyek legtöbbször születésük helyén rendszeresen megtekinthetők. Miért van mégis igényünk arra, hogy előadásokat kiemeljünk eredeti környezetükből és egy-egy gondolat mentén, a találkozást ünnepként megélve csodálkozzunk rájuk? Színházi életünk szikrázóan és vibrálóan színes kaleidoszkóp. A Thália Színház fesztiválja összerázza ezt a kaleidoszkópot, vidéki és határon túli magyar színházak előadásait, és a ragyogó elemekből egyszeri és megismételhetetlen módon összeállt képet a fény felé fordítja. Nemzeti színjátszásunk minden fellegvára egy-egy kis univerzum: világmodell – önmagában egész. A fesztivál pedig híradás. Híradás arról az egyedi hangulatú és stílusú alkotómunkáról, amely egy-egy vidéki színház műhelyében folyik. Híradás művészi hitvallásról, az alkotás öröméről, a közösségi lét csodájáról, mesterségbeli tudásról, erőfeszítésről és sikerről. 

„A művészet ily módon a mindenség híradása, s a művész a mindenség, az univerzum küldönce.” (Pilinszky János) 

Fogadjuk hát azzal a nyitottsággal, érdeklődéssel és szeretettel a fesztivál előadásait, ahogyan a résztvevők elhozták nekünk művészetük legjavát! Szívből kívánok minden kedves résztvevőnek – nézőnek és kollégának – életre szóló élményeket és tartalmas szórakozást!

 dr. Fülöp Péter az EMMI helyettes államtitkára, 

a kaposvári Csiky Gergely Színház ügyvezető igazgatója 

fotó: Luthár Kristóf

Nőnapi meglepetés-sorozat a Tháliában!

Ajándékok minden nőnek, a kedvezmények egyre nőnek! Március 6-12-ig – Nőnap alkalmából – ajándékok, meglepetések és kedvezmények a Thália Színházban és a színház jegyértékesítési pontjain!

Tovább »

Egy köteg farsangi álarc …

Elkészült a plakát, március 11-én pedig debütál a Thália Színház Nagyszínpadán – Hamvai Kornél átdolgozásában – a Farsang! Erőszakos és durva, csak kétszer játsszuk –

Tovább »

ELKEZDŐDTEK A VÁNYA BÁ PRÓBÁI

Március 24-én mutatjuk be a Thália Télikertben Anton Csehov klasszikusát – Ványa bá címmel –, melynek próbái február 14-én kezdődtek. A 19. század orosz irodalmának,

Tovább »