fbpx
Thálisa színház logó - fehér

ISMÉT ELTELT EGY SZÍNHÁZI ÉVAD

Lezártuk a 2021/22-es színházi évadot, már készülünk a következőre.

Eseményekkel, bemutatókkal és sok munkával, örömmel és küzdelemmel teli volt az idei évadunk. A Covid-járvány után kicsit fellélegezve, de egyben aggodalmakkal is telve kezdtük meg hosszú előkészület után 2021 nyarán  a munkát, hogy szeptember 11-én színre vihessük a Woody Allen legendás filmjéből készült Broadway-musicalt, a Lövések a Broadwayn-t, Béres Attila rendezésében. Nick Valentit, a véreskezű New York-i maffiafőnököt Szabó Győző, első számú gengszterét, Cheech-et Ember Márk, a maffiafőnök barátnőjét Mórocz Adrienn, a nagy múltú primadonnát Szinetár Dóra, a törekvő drámaírót Hevesi László formálta meg, további szerepekben Szervét Tiborral, Mentes Júlia Virginiával, Nagy Viktorral, Szabó Erikával, Tamási Zoltánnal és Hunyadkürti Istvánnal.

A nagyszabású, zenés produkciót október 1-én Patrick Marber kortárs drámája, a Közelebb követte, mely a Thália Télikertben került színre. A szerelmi négyszög történetének rendezője Horváth Csaba, szereplői: Gubás Gabi, Tóth Eszter, Mózes András és Zayzon Zsolt. 

Szintén ugyanebben a hónapban – október 29-én – még egy télikertes premiert tartottunk; David Mamet kétszereplős, megtörtént eseményeken alapuló művét, az Egy jobb világot mutattuk be. A darabot Valló Péter állította színpadra Mentes Júliával és Zayzon Zsolttal.

A 2022-es évet Martin McDonagh-nak, a Három óriásplakát Ebbing határában című film író-rendezőjének Magyarországon még soha nem látott darabjának próbafolyamatával indítottuk. Február 18-án, a Télikertben vittük színre A koponya (A Skull in Connemara) című, a groteszk figurákat kegyetlen iróniával bemutató előadást, Zayzon Zsolt rendezésében. Szereplők: Vida Péter, Molnár Piroska, Balaskó Bence és Csőre Gábor.

Az évad utolsójaként – április 9-én, ugyancsak a Thália Télikertben – Jean Cocteau Rettenetes szülők című bohózatba oltott sorstragédiája került bemutatásra, melynek szereplői társulatunk tagjai: Udvarias Anna és Ember Márk mellett, Csarnóy Zsuzsa, Rancsó Dezső és Jeney Luca Viktória. Az előadást Kelemen József, színházunk főrendezője jegyzi. 

Végül idén – két év kihagyás után – nem maradtunk fesztivál nélkül sem. Június 5. és 11. között került megrendezésre a Thália Fesztivál 2022 névre keresztelt fesztivál, ami a Vidéki Színházak Fesztiválját és a Határon Túli Magyar Színházak Szemléjét  foglalta magában. Ez a két fesztivál most összevont formában tért vissza az évad végén, hogy a határon túli és vidéki színházak válogatott előadásai bemutatkozhassanak a budapesti közönség előtt is. 

Június 11-én lejátszottuk az idei évadunk utolsó előadását, viszont a háttérben a munka nem áll meg. Készülünk, hogy a színház újra kinyithassa kapuit majd ősszel. Addig is mindenkinek jó pihenést, szép nyarat kívánunk!

Színházi Olimpia – Thália nyár

Két vendégelőadás is érkezik a 10. Színházi Olimpia keretében a Thália Színházba: Június 13-án a Szatmárnémeti Északi Színház Harag György Társulatának előadása, Vörösmarty Mihály örökérvényű klasszikusa,

Tovább »

Prométheusz‘22

A 10. Színházi Olimpia keretében, június 20-án a Thália Színházba érkezik a Prométheusz‘22 című egyfelvonásos, Kali Ágnes és Tompa Gábor színműve. Az előadás a Nagyszínpadon

Tovább »