fbpx

HÚSZ MAKETTBŐL ÁLLÓ KIÁLLÍTÁS NYÍLIK A THÁLIA TÉLIKERTBEN 2020. FEBRUÁR 24-ÉN

Bagossy Levente Jászai Mari-díjas díszlettervező színházi díszletterveinek makettjeiből nyílik kiállítás a Thália Télikertben február 24-én 18:00 órakor. A kiállítás ingyenesen tekinthető meg előadásnapokon 18:00 és 20:00 óra között.

Alig van olyan fővárosi színház, ahol ne találkozott volna a közönség Bagossy Levente díszleteivel. A kiállításon az egyes tervek aprólékosan kidolgozott miniatűr makett formájában láttatják a tervező elképzeléseit, melyek az előadások színrevitelét megelőzően készültek.

Bagossy Levente tanulmányait a Pécsi Művészeti Szakközépiskola tervezőgrafika szakán kezdte, később a Magyar Képzőművészeti Egyetemen tervezőgrafika szakos hallgatója lett, ahol a mesterképző szakot is elvégezte. Mellette – ugyanott – Díszlet-jelmez szakon is tanult. Jelenleg több vidéki és budapesti színházban is dolgozik díszlettervezőként. 2019-ben elnyerte az év díszlettervezőjének járó elismerést.

A kiállítás 2020. május 31-ig látható.

ISMÉT ELTELT EGY SZÍNHÁZI ÉVAD

Lezártuk a 2021/22-es színházi évadot, már készülünk a következőre. Eseményekkel, bemutatókkal és sok munkával, örömmel és küzdelemmel teli volt az idei évadunk. A Covid-járvány után

Tovább »

A Tháliában biztonságban!

Reméljük, soha nem kerül sor a használatra, de ha baj van, már a Thália Színházban is lehetőségünk van a gyors segítségnyújtásra. Az első 3-5 percben

Tovább »