fbpx
Thálisa színház logó - fehér

Húsvét a Tháliában Szabó Erikával

Kislányként várta a locsolókat, ma már inkább lányos kirándulásokat szervez Szabó Erika, aki idén húsvétkor – április 21-én és 22-én – a Bolha a fülbe című előadásban áll majd színpadra a Thália Színházban.

„Dabason, ahol éltem, van egy érdekes szokás: a húsvét hétfőt megelőző éjszaka a fiúk szalmát szórnak szét a lányos udvarokon, amit reggelre, mire a locsolók érkeznek, el kell takarítani. Tehát ilyenkor nagyon korán keltünk…Emlékszem, volt olyan alkalom, hogy a szalma mellett hungarocelldarabokat is találtunk, amit a fűről csak porszívóval lehetett összeszedni. Tulajdonképpen ez egy kiváltság volt, mert ha nálad is összeszalmázták az udvart, az azt jelentette, hogy tetszel nekik” – meséli a színésznő, akinek az utóbbi években azt vált szokásává, hogy húsvétkor kirándulni megy.
„Függetlenül attól, hogy játszom-e este, összeszedem a lányokat – akik alatt anyukámat és nagymamámat értem –, és hármasban elmegyünk valahová kirándulni, megnézünk egy-egy szép helyet. Ez remek alkalom, amit ki is
használunk, mert az év további szakaszában nem nagyon van erre idő. Voltunk már Aggteleken, Tihanyban, Esztergomban – gyakorlatilag minden évben máshová megyünk.”

Idén azonban csak rövid kiruccanásra lesz lehetősége, mert vasárnap és hétfőn a Bolha a fülbe című bohózat megy a Tháliában, és a kedd-szerda szintén nem pihenőnap, mert az Oscar kerül színre. Erika pedig mindkettőben játszik. „Lehet, hogy idén kirándulás helyett inkább elhozom őket színházba. Én ezt a két darabot pont nagyon szeretem játszani. Egyrészt mert hálás előadások, a közönség is nagyon szereti őket, másrészt mert izgalmas, klassz szerep mind a kettő.

A színésznő mindig örül, ha ezt a két címet látja kiírva a műsorban. Nem is tudja megmondani, melyiket szereti jobban, ezért inkább a szerepekről mesél.
„Az Oscarban én vagyok Barnier úr másik lánya, az, akiről nem tud… Igazából nem is a lánya, csak szeretné megkérni, hogy segítsen neki, és játssza el, hogy az apja, innen indul a bonyodalom. A Bolhában pedig a Gubás Gabi által megformált karakter, Raymonde Chandebis barátnőjét, szövetségesét játszom. Raymonde a férjét szeretné egy csellel lépre csalni, bizonyítani a hűtlenségét, amihez tőlem kér segítséget. Természetesen itt is történik néhány félreértés, amibe az én őrült spanyol férjem is belekeveredik, aki aztán pisztollyal üldözi szinte az összes szereplőt, leginkább a feleségét.”

Bemutattuk…

Március 24-én nagy sikerrel mutattuk be Csehov legismertebb klasszikusát – Ványa bá címmel, új köntösben. Az előadás főszerepeiben két nagyszerű vendégművész: Görög László és Czakó

Tovább »