fbpx
Thálisa színház logó - fehér

HAMAROSAN JÖN A KILLER JOE!

Sokaknak a moziból már ismerős lehet a Killer Joe története. A 2011-es fekete humorú krimi (főszereplői Matthew McConaughey, Emile Hirsch, Juno Temple, Gina Gershon és Thomas Haden Church voltak) Tracy Letts azonos című 1993-as darabja alapján készült… 

Elkezdődtek a próbák, a Killer Joe hamarosan a Thália Télikert színpadán mutatkozik be – hazánkban először, Speier Dávid fordításában, Mózes András rendezésében. A címszerepet Szabó Győző alakítja, további szerepekben pedig Kuttner Bálint, Tóth Eszter, Bede-Fazekas Szabolcs és Szabó Erika lesz látható. 

Texas, rozsdazóna, lerohadt lakókocsi-park. Nem a habcsókos lánymesék díszlete. A drogos Chris pedig illik a műfajba: a dílerét és egyéb tartozásait anyja spontán megöletésével – és az ebből remélt, húgát illető örökséggel – igyekezne rendezni.

Killer Joe rendőr, emellett félállásban bérgyilkos, simán elfogadja a megbízást. Csakhogy mivel Chrisnek nincs pénze az előlegre, kénytelen a húgát, Dottie-t letétbe helyezni Killer Joe-nál, amíg a mama meggyilkolása meg nem történik.

Az Augusztus Oklahomában Pulitzer- és Tony-díjas írója, Tracy Letts, úgy alkotott morálisan hulladék figurákból brutális, szexi és humoros történetet, hogy a szemeteszsákba csomagolt hullák, a reménytelen kísérletek az új életre és egy nyúlfarm létrehozásának ötlete egyformán reálisnak és röhejesnek tűnnek ezen a porlepte roncstelepen.

A potenciális anyagyilkos vesszőfutása a szétcsúszott családjával és a majdnem mindig kulturált bérgyilkossal 2022. október 7-től látható a Thália Télikertben.

Jegyek már kaphatók: https://thalia.hu/eloadasok/killer-joe/

Színházi Olimpia – Thália nyár

Két vendégelőadás is érkezik a 10. Színházi Olimpia keretében a Thália Színházba: Június 13-án a Szatmárnémeti Északi Színház Harag György Társulatának előadása, Vörösmarty Mihály örökérvényű klasszikusa,

Tovább »

Prométheusz‘22

A 10. Színházi Olimpia keretében, június 20-án a Thália Színházba érkezik a Prométheusz‘22 című egyfelvonásos, Kali Ágnes és Tompa Gábor színműve. Az előadás a Nagyszínpadon

Tovább »