fbpx
Thálisa színház logó - fehér

Hamarosan itt a Komédia egy bankrablásról – sok látnivalóval!

Már csak pár nap, és nálunk is látható a londoniakat 2000 estén át megnevettető, szenzációs West End-show, ami most egy egészen másfajta hozzáállást kívánt színészeinktől.

Sok szerep, sok öltözéssel.

A Komédia egy bankrablásról-ban a legtöbbször Domokos László alakul át – összesen tizenkétszer öltözik. Gyorsöltözések a színfalak mögött és a színpadon: bankrablóból pincér, pincérből virágárus lesz, gyakorlatilag a nézők szeme előtt. „Sokat kellett dolgozni rajta, mire megtaláltuk a megfelelő ritmust, de most, hogy már megvan, gördülékenyen megy minden – mondja.”

Van, akinek az öltözés és van, akinek a smink felhelyezése a keresztje – Warren például eszméletlenül néz ki!

A Vida Péter által alakított készséges banki beosztott egy végtelenül udvarias, idősödő férfi. 67 éves kora ellenére gyakornok és a nők terén sem kifejezetten szerencsés. Lehet, hogy nem csak a gyakori ájulásai miatt…

Vida Péter sminkjét – illetve ez nem is csak egy sima smink, hanem egy műanyagból az ő fejére gyártott, hajas, de már erősen kopaszodó, komplett fejtető – harminc perc alatt helyezik fel és profin eldolgozzák. Ez még kiegészül a jelmezzel és egy szemüveggel – a látvány nagyon meggyőző. „Az én lelkemben változás nem áll be, de optikailag igen. Én csak jövök az öltöző folyosóján, mint egy ember, de már a kollégák nem engem látnak – megdöbbentő!”

Precizitás mindenekfelett.

Ember Márk az előadásban Mitch-et alakítja, aki a börtönből megszökve az évszázad gyémántrablásának koronázott királya lenne, csak túl sok az udvari bolond, és nem választ a legjobban királynőt sem. Egy kicsit kegyetlenebb, mint amilyennek tűnik. Nagymenő koktélszürcsölő életről álmodik, de amíg nem jön rá, hogy kell rendesen gengszter-beosztottakat menedzselni, marad neki a piti menekülés a középszerű végzet elől.  „A karakterem merőben más, mint én. Egyetlen dolog jár a fejében, hogy végigvigye a tervét és ezért képes bárkin és bármin átgázolni. Nem egy szimpatikus figura” – állítja. 

Ebben az előadásban Márknak mégsem Mitch karakterének megformálása a legnehezebb feladat. „Egy replika előadásnál nagyon fontos a precizitás és mindenképp alázattal kell hozzáállni minden ötlethez, hiszen teljes mértékben követni kell a kapott anyagot. Ezért nem túl sok szabadságunk van új dolgokat kipróbálni – ami egy kihívás számomra.”

Nándi, aki rögtön egy nagy munkába csöppent.

A vígjáték másik főszereplője Jámbor Nándor – idén ősztől tagja a társulatnak –  az előadásban Sammyt alakítja, aki megélhetését tekintve egy igazi átváltozóművész, szélhámos zsebtolvaj. Egyedül dolgozva az FBI-t is kifosztja, de ha szerelmi háromszögbe és csoportos gyémántrablásba keveredik, észnél kell lennie, nehogy koporsóba kerüljön a legújabb alteregója. „Az ismerkedési fázisban egy ilyen nagy szerep, egy fiatal színész számára kiváló lehetőséget ad a bemutatkozásra. Egy iszonyatosan mozgalmas, mégis jó humorú, szinte akrobatikus szerepről van szó” – mondja. 

Fontos szereplők még.

A történet fontos szereplői még Deponte bankigazgató, Caprice apja (Zayzon Zsolt), akinek a kis pénzintézet a mindene, de öntelt dollár-papa stílusa ellenére vaksi, mint az éjszaka. Rose (Udvarias Anna), Sammy jóhiszemű anyukája – ő az a fajta mama, akinek a legnagyobb bankrablás is apró csínytevés, ha a kisfia csinálja, és Cooper (Hevesi László), Mitch enyhén kretén haverja, akivel együtt szöknek meg a sittről. 

Elrajzolt karakterek, mozgalmas jelenetek, váratlan fordulatok, izgalmas átváltozások – a néző figyelme egy percre sem lankadhat! Ha Ön sohasem látott kaotikus bankrablást felülnézetből, és kíváncsi, mennyi ötlet, trükk, geg, poén kell ahhoz a bolondériához, ami 2000 estén át lehetett London legnépszerűbb vígjátéka – nézze meg replika előadásunkban!

Henry Lewis – Jonathan Sayer – Henry Shields  (The Comedy About A Bank Robbery)  fergeteges, zenével fűszerezett előadása a Mischief Productions közreműködésével érkezik a Thália Színházba.  Szereplői: Jámbor Nándor, Ember Márk, Sóvári-Fehér Anna, Zayzon Zsolt, Vida Péter, Udvarias Anna, Hevesi László, Tamási Zoltán, Domokos László és Ikotics Milán lesznek. Rendező: Kelemen József.

Bemutattuk…

Március 11-én megérkezett hozzánk is a Farsang – azaz bemutattuk Caragiale ismert, intrikus komédiáját, melynek Hamvai Kornél adott egy teljesen új köntöst. A felhőtlen szórakozást

Tovább »

Nőnapi meglepetés-sorozat a Tháliában!

Ajándékok minden nőnek, a kedvezmények egyre nőnek! Március 6-12-ig – Nőnap alkalmából – ajándékok, meglepetések és kedvezmények a Thália Színházban és a színház jegyértékesítési pontjain!

Tovább »

Egy köteg farsangi álarc …

Elkészült a plakát, március 11-én pedig debütál a Thália Színház Nagyszínpadán – Hamvai Kornél átdolgozásában – a Farsang! Erőszakos és durva, csak kétszer játsszuk –

Tovább »