fbpx

FOLYTATÓDNAK A MŰVÉSZET PRÓBÁI

Augusztus 25-től folytatódnak a Thália Télikertben Yasmina Reza Művészet című darabjának próbái. A háromszereplős komédia próbafolyamata az egészségügyi vészhelyzet miatt maradt tavasszal félbe.
A kortárs francia írónő leghíresebb műve a mai középosztály problémáira reflektál. Egy egyszerű konfliktus körül hihetetlen lélektani folyamatok mennek végbe – mindez elképesztő humorba ágyazva.

„A darab humora a groteszkségéből, az őszinteségből, a nyersségből és annak az abszurdumából fakad, ami kiváltja ezt az egész három ember közötti helyzettisztázást” – mondja Béres Attila, a darab rendezője. „A darab története arról szól, hogy valaki megvásárolja egy nagyon neves festő művét, ami teljesen fehér – illetve vannak benne barázdált szürke csíkok, de ez csak bizonyos megvilágításból látszik, van, aki szerint nem is látszik. Alapvetően az a kérdés, hogy egy ilyen fehér festmény, mint pretextus, mit hoz ki az emberekből – az őszinteségről szól, tulajdonképpen. Az egymás iránti őszinte, néha kegyetlen véleménykinyilvánításról.”

„A Katonában láttam Ascher Tamás rendezésében először a darabot, talán 1998-ban, zseniális szereposztásban – Haumann Péter, Bán János, Lukáts Andor játszotta. Bevallom, hogy azóta foglalkoztat ez a darab. Annyi mindent lehet ezzel a történettel elmesélni, ez egy igazán nemes anyag egy rendező és a színészek számára is az értelmezési lehetőségek széles skálája miatt… Úgyhogy nekem nagyon nagy öröm, hogy ezt megrendezhetem a
Tháliában. Egy régi vágyam teljesülhet így.”

A darab szeptember 4-től lesz látható a Thália Télikertben.

Elkezdődtek a próbák

Elkezdődtek a Varázslat egy nyáréjszakán próbái. A jövő január 14-én bemutatásra kerülő nagyszínpadi előadást Csizmadia Tibor rendezi.  Tisztelt Nagyérdemű!  A vígjátékok alfája érkezik a budapesti

Tovább »