fbpx

EZ NEM HABCSÓKOS LEÁNYMESE

Mózes András rendezésében bemutattuk a Killer Joe-t.

Augusztus 29-én kezdődtek a próbák, hogy színpadra állíthassuk Tracy Letts (az Augusztus Oklahomában Pulitzer- és Tony-díjas írója) morálisan hulladék figurákból alkotott brutális, szexi és humoros történetét, a Killer Joe-t. 

Sokaknak a moziból már ismerős lehet a történet. A 2011-es fekete humorú krimi (főszereplői Matthew McConaughey, Emile Hirsch, Juno Temple, Gina Gershon és Thomas Haden Church voltak) Tracy Letts azonos című darabja alapján készült.

Texas, rozsdazóna, lerohadt lakókocsipark. Nem a habcsókos lánymesék díszlete. A drogos Chris (Kuttner Bálint) pedig illik a műfajba: a dílerét és egyéb tartozásait anyja spontán megöletésével – és az ebből remélt örökséggel – igyekezne rendezni. Csakhogy mivel nincs pénze az előlegre, kénytelen a húgát, Dottie-t letétbe helyezni, amíg a mama meggyilkolása meg nem történik.

Killer Joe (Szabó Győző) egy alapos, önmagára és környezetére igényes, majdnem mindig kulturált rendőr. Anyagilag még nincs megfelelően eleresztve, ezért kiegészítésképp megbízásos gyilkosságokat vállal. Hideg, kegyetlen, intelligens. Csak akkor agresszív, ha hülyének nézik – de valahogy azt tapasztalja, hogy a bérgyilkosokat a megbízók valamiért szinte mindig hülyének nézik.

A történet szereplői még az ellentmondásos, fiatal Dottie (Tóth Eszter), Ansel (Bede-Fazekas Szabolcs), Chris és Dottie valós veszélyben kínosan gyáva apja és Sharla (Szabó Erika), Ansel elvtelen, pénzsóvár felesége –  ezek ketten megtalálták egymást, mint zsák a foltját… 

A potenciális anyagyilkos vesszőfutása a szétcsúszott családjával és a majdnem mindig kulturált bérgyilkossal – hazánkban először, Speier Dávid fordításában – 2022. október 7-től látható a Thália Télikertben.

Elkezdődtek a próbák

Elkezdődtek a Varázslat egy nyáréjszakán próbái. A jövő január 14-én bemutatásra kerülő nagyszínpadi előadást Csizmadia Tibor rendezi.  Tisztelt Nagyérdemű!  A vígjátékok alfája érkezik a budapesti

Tovább »