fbpx

Nyárikert

HOBO

Tudod, hogy nincs bocsánat

következő előadások

2023. augusztus 19.
20:30
(Salföld)
https://thalia.jegy.hu/program/tudod-hogy-nincs-bocsanat-foldes-laszlo-hobo-147565/977640

Szereplők

Földes László HOBO
Rendező:
Vidnyánszky Attila
Zene:
Hárs Viktor, Márta István, Nagy Szabolcs

Rendező:

Vidnyánszky Attila

Zene:

Hárs Viktor, Márta István, Nagy Szabolcs
Koncert
Az előadás hossza: 90 perc
Szünetek száma:Szünet nélkül

József Attila műveit úgy olvasom, mint a szent könyveket, és néha, mintha a saját gondolataimat látnám leírva. Az előadással az volt a célom, hogy bevonjam és továbbgondolkodásra késztessem a nézőt – mondja Hobo, aki a bemutató óta bejárta az egész országot és a határon túli magyarlakta vidékeket is, és több, mint négyszázötven alkalommal tolmácsolta a költő gondolatait.

– Mindig kisajátítottam József Attila verseit, úgy éreztem, sorai rólam szólnak. Ez az előadás nagyobb alázattal készült, a Költőt szeretné bemutatni – nyilatkozta 2005 táján Hobo, amikor Vidnyánszky Attila rendezésében elkészült a Tudod, hogy nincs bocsánat című előadóest. József Attila Hobo számára olyan fontos költők sorába tartozik, mint Pilinszky János, Villon, Faludy, Viszockij, Ginsberg. Hobót régóta foglalkoztatja József Attila költészete – már első koncertjein is előadta a költő megzenésített verseit.
– József Attila műveit úgy olvasom, mint a szent könyveket, és néha, mintha a saját gondolataimat látnám leírva. Az előadással az volt a célom, hogy bevonjam és továbbgondolkodásra késztessem a nézőt – mondja Hobo, aki a bemutató óta bejárta az egész országot és a határon túli magyarlakta vidékeket is, és több, mint négyszázötven alkalommal tolmácsolta a költő gondolatait. Az Új Színházban tartott bemutató óta ezt az utat bejárva jutott el az előadás többek között a debreceni Csokonai Színház, a Budapesti Kamaraszínház után a Nemzetibe.

József Attila verseit elmondja: Földes László HOBO

Ajánlott előadások