fbpx
Thálisa színház logó - fehér

Télikert

B. Török Fruzsina

Teljes lényeddel

következő előadások

Szereplők

Polcz Alaine:
Színpadra alkalmazta és rendezte:
B. Török Fruzsina
Jelmez:
Agica’s Yarn Products
Az előadás támogatója:
NKA

Színpadra alkalmazta és rendezte:

B. Török Fruzsina

Jelmez:

Agica’s Yarn Products

Az előadás támogatója:

NKA
Az előadás hossza: 90perc
Szünetek száma:Szünet nélkül

Polcz Alaine (pszichológus, tanatológus, a Hospice Alapítvány alapítója) a legnagyobb hatású alkotó asszonyok közé tartozik. Írásaival tudatosan dolgozta fel újra és újra a vele történteket, s tette ezt úgy, hogy finoman kézen fogva tanítja meg olvasóját élni, túlélni s meghalni. A színházi est pont erre az attitűdre koncentrál, s lépésről lépésre vezeti a nézőt azon az úton, melynek a végén mindannyian elsajátíthatjuk azt a különleges valamit – nevezzük „élettechnikának” –, amit egyedül Polcz Alaine adhat nekünk. Kikezdhetetlen őszinteséggel tárja fel saját életének minden fájdalmas epizódját úgy, ahogy az ember csak a legjobb barátaival beszél.
Polcz Alaine közösséget képes kovácsolni, aminek a közös nevezője nem más, mint a közös emberi sors. Emberek vagyunk, itt kell tudnunk boldogulni, és ehhez Polcz Alaine minden segítséget meg is ad.
A Teljes lényeddel című színházi est Polcz Alaine életén kísérli meg a hallgatóságot végigvezetni – egészen fiatal korától az utolsó napokig.

Az előadást követően a nézők pozitív életszemléletet átadó, interaktív foglalkozáson vehetnek részt korlátozott létszámban, amelyre külön jegy váltható.

Bővebb információ a Polcz Alaine estről: https://polczest.hu

A drámafoglakozásról

 „Az élet lényege, hogy felismerem-e a lehetőségeimet, az esélyt, vagy sem-s aztán hogyan élek velük?”

Polcz Alaine

Az előadás végigvezet bennünket egy teljes életúton, amely a maga teljességében mutatkozik meg a végén azon bölcsességek esszenciájával, amellyel ez az életút értelmet nyer. A drámafoglalkozás megkísérli felfedezni azokat a kapcsolódási pontokat az előadással, amelyeket a saját életünkben is felfedezhetünk. Hogyan tudjuk, tudjuk- e működtetni a saját  élethelyzetünkben azt az életvezetési szemléletet, el tudjuk-e lesni Polcz Alaine-től, ami segít továbblépni egy krízishelyzetből? Manapság különösen aktuális feladat foglalkozni mindnyájunk, de különösen a fiatalok mentális egészségével, hiszen nem mindegy, hogy a „jövő zálogát” jelentő korosztály megbirkózik- e azokkal a nehézségekkel, amelyeket az élet tesz a vállukra és lesznek ”teljes lényükkel” teljes életet élő, önmaguk és a környezetük boldogságát megteremteni képes felnőttek. Ezt a belső utat szeretnénk segíteni, elindítani dráma- és szerepjátékok segítségével, egy bensőséges játék védelme alatt.

A drámafoglakozást vezeti:

Mészáros Beáta drámapedagógus

Ajánlott előadások

G. Feydeau – M. Hennequin

Álmomban megcsaltál

Michael Frayn

Legszebb férfikor

Eisemann Mihály – Halász Imre – Békeffi István

Egy csók és más semmi