fbpx
Thálisa színház logó - fehér

Nagyszínpad

Ljudmila Ulickaja

Rövid

következő előadások

további előadás időpontok

Szereplők

Vera:
Györgyi Anna
Rendező:
Hidvégi Nóra
Margo:
Horváth Erika
a rendező munkatársa:
Fazekas Anna
Emma:
Balsai Móni
fény:
Varga László
Férfi:
Kocsubej Alexander
zene:
Dudás Zsombor
jelmez:
Pirityi Emese
díszlet:
Opra Szabó Zsófia

Rendező:

Hidvégi Nóra

a rendező munkatársa:

Fazekas Anna

fény:

Varga László

zene:

Dudás Zsombor

jelmez:

Pirityi Emese

díszlet:

Opra Szabó Zsófia
a Thália Színház, a Füge Produkció, és a Jászai Mari Színház közös előadása
Az előadás hossza: 60perc
Szünetek száma:Szünet nélkül
Egy átlagos este. Egy New York-i lakás. Egy roskadásig megterített asztal és rengeteg alkohol. Három nő, három teljesen különböző karakter más egzisztenciával, más felekezeti hovatartozással. Abban viszont mindannyian egyformák, hogy odaadóan tudnak szeretni. Igaz, mindegyik a maga módján, a lehetőségeihez mérten, amiben természetesen ugyanakkora szerepe van a szabad akaratnak mint az eleve elrendeltségnek…

A többszörös díjjal kitüntetett, nemzetközileg ismert és elismert Ljudmila Ulickaja színpadi szerzőként sem ismeretlen hazánkban.
Hidvégi Nóra fiatal rendezőnő Ulickaja egyik novelláját álmodta színpadra, a szerzőnőnek annyira meggyőző módon, hogy azonnal megadta az ősbemutató megvalósításhoz szükséges összes jogi engedélyt.
A Rövid című előadás azoknak szól, akik nagyon tudnak/akarnak szeretni, akik nem tanulnak meg szeretni; akik bizonytalanok, de vágynak a bizonyosságra; akik képesek őszintének lenni, akik elfogadják a sorsukat; akik a választott útról nem térnek le, legyenek azok nők vagy férfiak, fiatalok vagy idősek. És azoknak is, akik képesek sírni a meghatódottságtól vagy önfeledten nevetni attól a finom iróniától, ahogyan a darab beszél három nő sorsáról és ezen keresztül a férfiak világáról.

Ajánlott előadások