fbpx
Thálisa színház logó - fehér

Nagyszínpad

Karinthy Ferenc színdarabja nyomán

Gellérthegyi álmok

következő előadások

további előadás időpontok

Szereplők

Lány:
Schell Judit
Alkotók:
Schell Judit, Finta Gábor m.v.
Fiú:
Finta Gábor m.v.
Rendezőasszisztens:
Szalai Péter
Látvány:
Freelusion
Jelmeztervező:
Gallatz Rita
Zeneszerző:
Balázs Ádám
Dramaturg:
Zöldi Gergely

Alkotók:

Schell Judit, Finta Gábor m.v.

Rendezőasszisztens:

Szalai Péter

Látvány:

Freelusion

Jelmeztervező:

Gallatz Rita

Zeneszerző:

Balázs Ádám

Dramaturg:

Zöldi Gergely
vizuális tánc- és színházi előadás
Az előadás hossza: 60perc
Szünetek száma:Szünet nélkül

A szökött katona és a bujkáló fiatal nő egy elhagyott gellérthegyi villában botlik egymásba, s mivel odakint javában zajlik Budapest ostroma, vagyis egyikük sem mehet tovább, idejüket fantáziálással, játékokkal, történetekkel töltik el. Ezek során megismerjük őket magukat, menekülésük okait, vágyaikat, terveiket, és lassan kialakuló, egymás iránti vonzalmukat. Miközben odakint rommá lőnek egy gyönyörű várost, két fiatal új világot álmodik magának, amelyben akár a Hold is könnyedén elérhető lesz.

Karinthy Ferenc színdarabján alapul ez a vizuális tánc- és színházi előadás, mely két műfaj két vezető egyéniségének különleges, formabontó találkozása. Schell Judit a prózai színház egyik legeredetibb, legsokoldalúbb egyénisége, Finta Gábor Pécs, Rotterdam és a Belga Királyi Balett után a Szegedi Kortárs Balett vezető táncosa volt. Őket kettejüket elsősorban a tánc vonzotta egymáshoz egy közös produkcióra, ám ennek kapcsán előkerülhetett a színésznő régi terve: egyszer eljátszani a Gellérthegyi álmok főszerepét. Próza és tánc tehát egyetlen műben talál egymásra.

A képzelet kiterjesztését olyan különleges vetítési technika teszi felejthetetlenül plasztikussá, amely prózai színházban egészen újszerű és lenyűgöző hatást kelt. Többszörösen is valóra vált álmok tehát ezek a Gellérthegyi álmok. A darab történetének fonalát eredeti és “kölcsönvett” zenékre készülő táncok, mozgásszínházi víziók szakítják meg, s emelik át egy másik dimenzióba, egy másik műfajba, melyből azonban újra és újra visszatérünk abba a bizonyos, hátrahagyott villába, amelyben pár órára egyesül az egész világegyetem.

„Karinthy Ferenc örököseinek az engedélyét a Hofra Kft. közvetítette.” www.hofra.hu

Ajánlott előadások