fbpx

Fesztivál

Kosztolányi Dezső

Édes Anna

következő előadások

további előadás időpontok

Szereplők

Édes Anna:

Czikó Juliánna

Színpadra alkalmazta és rendezte:

Lendvai Zoltán

Vízy Kornél:

Veress Albert

Díszlet-jelmeztervező:

Sántha Borcsa

Vízyné, Angéla:

Bartalis Gabriella

Koreográfus:

Bóbis László

Patikárius János:

Bende Sándor

Koreográfus-asszisztens:

Zaiba Anikó

Narrátor:

Keresztes Szabolcs

Fotó:

Sándor Levente

Valamint több szerepben:

Bilibók Attila Dálnoky Csilla Fekete Bernadetta Lőrincz András Ernő/Kosztándi Zsolt Majoros Erika Rozália/Bokor Andrea Pap Tibor Puskás László Ráduly Beáta/Szabó Enikő Vass Csaba Zsigmond Éva Beáta

Színpadra alkalmazta és rendezte:

Lendvai Zoltán

Díszlet-jelmeztervező:

Sántha Borcsa

Koreográfus:

Bóbis László

Koreográfus-asszisztens:

Zaiba Anikó

Fotó:

Sándor Levente

regény a színpadon
Szünetek száma:Szünet nélkül

a csíkszeredai Csíki Játékszín előadása

100 éve tört ki az első világháború, melynek következményei élesen hatnak Kosztolányi szereplőire. A háború befejeztével, a forradalmi fellángolások után a társadalom megpróbál visszarendeződni régi hierarchiájába. Minden rendszerváltással együtt jár az eljövendő korszaktól való szorongás, de a rend és biztonság helyreállásának reménye is. Az emberek szenvedélyesebben vetik bele magukat mindennapjaikba, kétségbeesetten törekszenek arra, hogy újra fontossá tegyék életüket. Az 1920-as években élettelibb a zene, rövidebbek a ruhák, Budapest leggazdagabb és legelhanyagoltabb kerületei méterekre vannak egymástól, párhuzamos valóságok abszurd találkozásai jellemzik az új világot.

A vörös terror elől rejtőzködő Vízyék a Tanácsköztársaság bukása után fellélegezhetnek, sőt, a családfő komoly politikai karrier elé nézhet. A gyermekét gyászoló, megcsalt és elhanyagolt feleség kiutat keres feszültségeiből. Minden erejével új szolgálót akar találni, mígnem egy nap Anna megérkezik krisztinavárosi lakásukba.

Ajánlott előadások