fbpx

Nyárikert

Elek Ányos

Bőröndmesék

következő előadások

2023. július 01.
10:30
(Salföld)
https://thalia.jegy.hu/program/elek-anyos-borondmesek-147554/977568
2023. augusztus 12.
10:30
(Salföld)
https://thalia.jegy.hu/program/elek-anyos-borondmesek-147554/977570

Szereplők

Elek Ányos
Rendező:

Rendező:

Mese
Az előadás hossza: 45perc
Szünetek száma:Szünet nélkül

Elek Ányos a fesztiválok népszerű játékmestere, a csúzlizda és űrállomások kedvelt nevettetője ezúttal is mosolyt csal gyermeke arcára: La Fontaine mesét mond, mert bejárta a világot, s sok szépet látott. E világutazó sok bőrönddel megérkezik, először eggyel, majd egy másikkal, végül 8 bőröndöt látunk. Varázsol bűvészkedik, táncol, játszik.

Az egyik poggyászból egy tehén farka látszik. Így eszébe jut egy történet, egy bögyös tehénről és egy nagyravágyó békáról. Oly igaz eset, hogy talán veled is megtörténhetett. Használja a néző fantáziáját, és a nagymama fakanalát.

A történet tovább úszik, s hipp-hopp a főhősünk megéhezik. És láss csodát, egy holló száll a vállára. Egy újabb történet. Egy róka (aki az imént még La Fontaine sálja volt), egy vállfa, és Mátyás legszebb madara, aki hoppon marad, s koplal tovább! Már csak egy mese, a vásárba menő molnárról, a fiáról és egy nagy szamárról.

A szereplők száma pont két tucat és a lurkó jól mulat. Lesz itt vásár, ahol mindenki árul, sok-sok portékát, szőlőt, körtét, porcelánt. Minden gyerek a vásár része, míg a mami a plazában a vásárfiát (vagy lányát) szépen nézte. Bezáródnak a bőröndök, La Fontaine folytatja útját, mesét mond és világot lát. Aki a bőröndből a meséket versben elé húzza: Elek Ányos.
Aki a mese mellett még színezőt is kap: a lurkó, a kicsi és a nagy

Játssza: Elek Ányos

Ajánlott korhatár: 3 éves kortól

 

Ajánlott előadások