fbpx

Fesztivál

Székely Csaba

Bányavakság

következő előadások

további előadás időpontok

Szereplők

Ince:

Szakács László

Rendező:

Sebestyén Aba

Iringó:

Nagy Dorottya

Díszlet-jelmeztervező:

Bartha József

Izsák:

Ördög Miklós Levente

Zeneszerző:

Boros Csaba

Florin:

Bányai Kelemen Barna

Zenészek:

Fazakas Attila, Pál Tamás, Sándor László

Izabella:

Czikó Julianna

Rendező:

Sebestyén Aba

Díszlet-jelmeztervező:

Bartha József

Zeneszerző:

Boros Csaba

Zenészek:

Fazakas Attila, Pál Tamás, Sándor László

Szünetek száma:Szünet nélkül

A Yorick Stúdió és a Marosvásárhelyi Nemzeti Színház Tompa Miklós Társulatának vendégjátéka

A hatalomért folyó küzdelemben sokan a tisztességtelen eszközök bevetésétől sem riadnak vissza, legyen bármily csekély is az a hatalom, és bármily komolyak a következmények. A polgármester-választás előtt álló hegyvidéki település első embere foggal-körömmel ragaszkodik féltve őrzött pozíciójához, és rendőrt hív a városból, hogy leleplezze vetélytársa törvénytelen ügyeit.

Korrupció és nacionalizmus – két olyan probléma, ami Székelyföldön markánsan jelen van, de erről nem illik beszélni. A Bányavakság nem azért beszél róluk, ment nem illik, hanem mert ezek a problémák léteznek, fertőznek, és képesek veszélyes méreteket ölteni. A felszín alatt olyan ki nem beszélt sérelmek és indulatok rejtőznek, amelyek orvoslásához – ha egyáltalán lehetséges ez az orvoslás – még hosszú időnek kell eltelnie.

A helyszín a Bányavirágból ismert névtelen település, ahol a reménytelenség és magány fojtogatóbb, mint valaha, talán ezért tűnik egyetlen lehetséges megoldásnak a hatalom megszerzése. Csakhogy a hatalomért folyó harc mindig áldozatokkal jár, gyakran igen súlyos áldozatokkal.

Ajánlott előadások