fbpx
Thálisa színház logó - fehér

Fesztivál

Kocsis István

A tér

következő előadások

további előadás időpontok

Szereplők

Bolyai János:
Sebestyén Aba
Rendező - dramaturg:
Török Viola
Fény - hang:
Asztalos Attila

Rendező - dramaturg:

Török Viola

Fény - hang:

Asztalos Attila
monodráma
Szünetek száma:Szünet nélkül

a Yorick Stúdió vendégjátéka
Monodráma Bolyai János hitéről, gyötrelméről és szerelmeiről

„A tér tudománya mégiscsak elég szép marad. Éppen a dolog természetében rejlik, hogy ez logikai következtetések útján nem ismerhető fel, csak közvetlen szemlélet alapján. Sőt még az angyalok számára is hozzáférhetetlen marad, ha közvetlenül ki nem tapasztalják. Csak egyetlen olyan lény van, kinek szemlélete előtt az egész természet nyitva áll: Isten, a tér mestere.”

Az abszolút térelmélet matematikai megalkotója Bolyai János ezúttal filozófusként jelenik meg Kocsis István monodrámájában és a gondolkodó alkotó ember önmeghatározó dilemmáival keresi a helyét az őt körülvevő világban, amit egyszerűen „TÉR”-nek nevez.

A világot „másként látó geométer” az emberiség „üdvét” tartja legfontosabb feladatának, mely az önmagunk legyőzésén alapuló felemelő érzés, a végtelen tér megtapasztalása, az időtlen „ÉN” csillagként alakuló felfedezése.

Sebestyén Aba a színpad terében és a néző tekintetébe kapaszkodva megidézi Bolyai János sajátságos térmegélését, személyiségének letisztulásán keresztül, mindnyájunk számára elérhetővé téve az abszolút tér-élményt.

Ajánlott előadások