fbpx
Thálisa színház logó - fehér

Télikert

Martin McDonagh

A KOPONYA (A SKULL IN CONNEMARA)

következő előadások

Szereplők

Mick Dowd:
Rendező:
Zayzon Zsolt
Maryjohnny Rafferty:
Fordította:
Totth Benedek
Mairtin Hanlon:
Balaskó Bence e.h.
Jelmeztervező:
Cselényi Nóra
Thomas Hanlon:
Díszlettervező:
Mátravölgyi Ákos
Dramaturg:
Tóth Kata
Rendezőasszisztens, súgó:
Őri Rózsa

Rendező:

Zayzon Zsolt

Fordította:

Totth Benedek

Jelmeztervező:

Cselényi Nóra

Díszlettervező:

Mátravölgyi Ákos

Dramaturg:

Tóth Kata

Rendezőasszisztens, súgó:

Őri Rózsa
Fekete komédia
Az előadás hossza: 90 percperc
Szünetek száma:Szünet nélkül

Az ír kisváros temetőjében véges a sírhelyek száma, ezért évről évre helyet kell csinálni a frissen elhunytaknak. Mick Dowd feladata, hogy ezt elvégezze; s mindez nem is jelent neki gondot, amíg nem válik személyesen érintetté az ügyben. Barátai és ellenségei egyaránt mellette vannak ebben a nehéz időszakban; a baj csak az, hogy nem tudni, ki melyik szerepet tölti be a férfi életében…

Martin McDonagh, ahogy Kékesi Kun Árpád fogalmaz, az angolszász drámairodalom csoda-és fenegyereke. Fekete humorú, erőszakról és kiábrándultságról szóló komédiáira jellemző a pontos, dramaturgiailag hatásosan felépített szerkezet és az izgalmat végig fenntartó történetmesélés. A groteszk figurákat és helyzeteket kegyetlen iróniával és sziporkázó humorral elővezető darabjaiban a szatíra bármelyik pillanatban képes tragédiává, a tragédia pedig rémbohózattá alakulni.

A kilencvenes évek második felében született trilógia első (Leenane szépe) és harmadik része (Vaknyugat) a hazai színházakban is gyakran műsorra kerülnek. Ám a középső darab, A koponya magyarországi ősbemutatóját a Thália Színházban láthatják. Az előadást első kőszínházi rendezéseként Zayzon Zsolt, társulatunk színművésze jegyzi.

A színdarab a THEATRUM MUNDI Színházi és Irodalmi Ügynökség közvetítésével kerül színre | www.theatrum-mundi.hu

Ajánlott előadások