fbpx

ELKEZDŐDTEK A RETTENETES SZÜLŐK PRÓBÁI

Április 9-én mutatjuk be a Thália Télikertben Jean Cocteau: Rettenetes szülők című darabját, melynek szereplői társulatunk tagjai – Udvarias Anna és Ember Márk – mellett Csarnóy Zsuzsa, Rancsó Dezső és Jeney Luca Viktória lesznek.

Párizs a szerelem, a művészet és az őrületig fokozott családi tragikomédiák otthona – főleg ha a lázálmok specialistája, Jean Cocteau fejéből pattan ki az alábbi történet.

Yvonne egy öngyilkos hajlamokkal küzdő anya, aki megszállottan imádja egyszem fiát. Michel a felnőni képtelen fiú, aki pechére egy ilyen anya mellett bele mer szeretni egy fiatal lányba – és ott áll köztük Georges, az apa, akinek nagy magányában sikerült belezúgnia pont ugyanebbe a titokzatos szeretőbe. Ebben a fájdalmas titkokkal telepakolt őrületben igyekszik rendet vágni a nett és poroszos nagynéni, Léonie – aki valaha, úgy huszonhárom évvel ezelőtt, még az apa menyasszonya volt.

Az ötszereplős, végletekig feszített színmű felér egy mesterkurzussal, ha érzelmi zsarolást, házassági titkolózást és szerelmen belüli hidegháborús taktikát tanulnánk. Persze az ilyen családi összecsapások tőlünk sem idegenek, de idén tavasszal Bendi Balázs fordításában, Kelemen József rendezésében nézhetjük meg, hogyan csinálják ezt világszínvonalon a franciák.

Jelmeztervező: Cselényi Nóra, díszlettervező: Khell Zsolt.

Bemutató: 2022. 04. 09.

JUBILÁLUNK!

Két előadásunk sikersorozatát is ünnepelhetjük decemberben. December 3-án a 150. előadásához érkezik az Alul semmi. A legendás film színpadi változatát 2015 októberében mutattuk be, és

Tovább »

BLACK FRIDAY A THÁLIÁBAN!

Hamarosan itt a várva várt nap, a „fekete péntek” – november 25-én, csak egy napig ismét lehet kedvezménnyel jegyeket vásárolni! November 25-én 30% kedvezménnyel kínáljuk

Tovább »