fbpx
Thálisa színház logó - fehér

Elkezdődtek a próbák

Elkezdődtek a Varázslat egy nyáréjszakán próbái. A jövő január 14-én bemutatásra kerülő nagyszínpadi előadást Csizmadia Tibor rendezi. 

Tisztelt Nagyérdemű! 

A vígjátékok alfája érkezik a budapesti Tháliába: a klasszikus francia bohózatok és angol-amerikai sikerkomédiák színháza most műsorra tűzi a műfaj egyik alapkövét. Shakespeare Szentivánéji álma új címmel, új, prózai fordításban, a jelenre ültetett viszonyok között bizonyítja, hogy ötszáz éve semmi nem változott: ha beköszönt Szent Iván éjjele, és jön a szerelem, jönnek a vágyak és érzékek, ellenük sem tündér, sem manó, sem ember nem tehet semmit. 

Az előadásban Thészeuszt, Athén szigorú királyát – aki amazon feleségét annak komplett rokonságának lemészárlásával szerezte meg, de ezt leszámítva joviális és emberarcú vezető – Szervét Tibor formálja meg, mint ahogyan Oberont, a féltékeny tündérkirályt is. Hippolütét, a királyi feleséget és Titánia tündérkirálynőt – tündérfiúk csábítóját – Csarnóy Zsuzsanna játssza.

Oberon tündérkirály udvari manója Pukk – Molnár Piroska. Ha balszerencse ér az athéni erdőben, csak ő lehet az oka. Egy meg nem értett, szórakozni vágyó reménybeli Cupido – de nála emberek, tündérek és szamarak pechére kicsit több a varázserő.

Lüszandrosz az előadásban Ember Márk lesz. Hősszerelmes sztáralkat – a lány imádja, az após utálja. Szándékai a férfiség határain belül tiszták Hermiával, házasságra vágyik. 

Hermiának – Mórocz Adrienn – viszont apja mást szán. Őt azonban se törvény, se apa, se a „harmadik” nem tántorítja el Lüszandrosztól… 

Demetrioszt, az apóskedvenc vőlegényt Jámbor Nándor alakítja. Hermiába szerelmes, belé meg Heléna. Ahogy neki nem kell az üldöző, úgy nem kell ő annak, akit üldöz. 

Szegény Heléna – Tóth Eszter – reménytelenül szerelmes, elvei már nincsenek. Demetrioszt akarja, akkor is, ha ő már rég túl van rajta. 

Ez hát a díszes társaság krémje, további szerepekben pedig Hunyadkürti István, Tamási Zoltán, Zayzon Zsolt, Bokor Barna, Bede-Fazekas Szabolcs, Domokos László és Mózes András lesz látható. 

Az előadás díszletét Horesnyi Balázs, jelmezeit Velich Rita tervezi. A mű Székely Csaba fordításában kerül színre.

Bemutató: 2023. január 14.

Bemutattuk…

Március 24-én nagy sikerrel mutattuk be Csehov legismertebb klasszikusát – Ványa bá címmel, új köntösben. Az előadás főszerepeiben két nagyszerű vendégművész: Görög László és Czakó

Tovább »