fbpx

Egy nagyon aprólékosan eltervezett és kivitelezett gyilkosság zseniális szereplői

A regényből több filmadaptáció is született, a szerepekben zseniális színészekkel – például az 1974-ben készült filmben Poirot szerepében Albert Finney, Dragomirov hercegnőként Wendy Hiller, Mrs Hubbardként Lauren Bacall volt látható. A 2010-es tévéfilm Poirot-ja David Suchet, hercegnője Eileen Atkins volt, Mrs Hubbardot Barbara Hershey játsszotta, míg a két éve bemutatott moziban Kenneth Branagh, Judi Dench és Michelle Pfeiffer alakította ezt a három szerepet.

Az írónő Finney Poirot-ját gondolta legközelebb állónak az általa elképzelt figurához – bár nem az összes alakítást láthatta –, de sokakban a nyomozó karaktere, megjelenése, mégis David Suchet személyével kapcsolódott össze, mert filmen ő öltötte magára legtöbbször a híres belga magánnyomozó szerepét.

Az április 4-én bemutatásra kerülő színpadi adaptációban az öltözködésére mindig kényesen ügyelő nyomozót Szervét Tibor, Dragomirov hercegnőt Molnár Piroska, Helen Hubbardot Gubás Gabi játssza.

Elkezdődtek a próbák

Elkezdődtek a Varázslat egy nyáréjszakán próbái. A jövő január 14-én bemutatásra kerülő nagyszínpadi előadást Csizmadia Tibor rendezi.  Tisztelt Nagyérdemű!  A vígjátékok alfája érkezik a budapesti

Tovább »