fbpx

Egy nagyon aprólékosan eltervezett és kivitelezett gyilkosság zseniális szereplői

A regényből több filmadaptáció is született, a szerepekben zseniális színészekkel – például az 1974-ben készült filmben Poirot szerepében Albert Finney, Dragomirov hercegnőként Wendy Hiller, Mrs Hubbardként Lauren Bacall volt látható. A 2010-es tévéfilm Poirot-ja David Suchet, hercegnője Eileen Atkins volt, Mrs Hubbardot Barbara Hershey játsszotta, míg a két éve bemutatott moziban Kenneth Branagh, Judi Dench és Michelle Pfeiffer alakította ezt a három szerepet.

Az írónő Finney Poirot-ját gondolta legközelebb állónak az általa elképzelt figurához – bár nem az összes alakítást láthatta –, de sokakban a nyomozó karaktere, megjelenése, mégis David Suchet személyével kapcsolódott össze, mert filmen ő öltötte magára legtöbbször a híres belga magánnyomozó szerepét.

Az április 4-én bemutatásra kerülő színpadi adaptációban az öltözködésére mindig kényesen ügyelő nyomozót Szervét Tibor, Dragomirov hercegnőt Molnár Piroska, Helen Hubbardot Gubás Gabi játssza.

Adventi meglepetések

Újra elérkezett az adventi időszak, amikor már az ünnepekre gondolunk, készülünk a karácsonyra. Elkészítjük, vagy beszerezzük az adventi koszorút, amit négy gyertya díszít egy-egy fogalmat

Tovább »

Színházunkba új munkatársakat keresünk

Világosító tárunkba: A legkorszerűbb, új világítástechnikai eszközökkel felszerelt színházi játszóhelyeink üzemeltetéséhez keresünk világosító munkatársakat. Ha szorgalmas vagy, és nyitott az új technológiák megismerésére, nálunk a

Tovább »