fbpx

Egy furcsa tánc – avagy a gyorsöltözés varázsa

Tavaly decemberben mutattuk be Georges Feydeau leghíresebb darabját, a Bolha a fülbe főszereplője Szervét Tibor. A színművész ebben az előadásban két karaktert alakít…
Szerelem, megcsalás, félreértések… És két figura, akik a megszólalásig hasonlítanak egymásra – Victor-Emmanuel Chandebise-t és Poche-t, a szálloda mindenesét Szervét Tibor alakítja. „A két karakter egymásnak szöges ellentéte – meséli. Az egyik egy boldogtalan, neurotikus nyárspolgár, egy karót nyelt középosztálybeli, a másik a részegség állandó mámorában élő nyeklő-nyakló figura. Az egyik antialkoholista, a másik alkoholista. Az egyikük egy garniszállón, a város szexuális alvilágában él, a másiknak gondjai vannak otthon a szexszel.”

A második felvonás cselekménye a fent említett garniszállón játszódik, és külön kihívás a színészeknek, akiknek rengetegszer kell különböző ajtókon – persze jó időben a jó ajtón – ki-be rohangálniuk. Tibornak a gyors öltözésekkel is meg kell küzdenie, hiszen amikor Chandebise kimegy, szinte rögtön feltűnik a színen Poche, és
fordítva.
Talán a nézők nem is gondolják, de egy-egy ilyen átváltozásnak külön koreográfiája van. Mindig a megfelelő helyen várják az öltöztetők a színészt, akit másodpercek alatt kell átöltöztetni. „Szervét Tibor átalakulásán négyen dolgozunk. Van, aki a lábánál segít – cipő, nadrág – és van, aki az ing, zakó, nyakkendő, sapka cseréjéért felelős.
Egy sajátos ritmusra épülő, furcsa tánc ez, aminek az alapjait a próbák alatt megbeszéljük, a főpróbahéten pedig begyakoroljuk. Nagyon fontos, hogy a mozdulatok mindig abban a sorrendben következzenek, így tudjuk kizárni, hogy akadályozzuk egymást a munkában” – meséli Kenyeri Orsi az öltöztetők tárvezetője.
Ahogyan a színészeknek, az öltöztetőknek is megvan fejben a teljes előadás: mikor, ki, hol jön le a színpadról, és hol kell újra színre lépnie. „Ha nagyon kevés az idő, már útközben elkezdjük levenni azokat a darabokat, amik a mozgásban kevésbé akadályozzák. Mindenkinek tudnia kell, hogy hol kell állnia és merre mozog – akár Tiborral együtt. Minden másodperc számít, ezért nem lehet hibázni.”

A háromfelvonásos bohózatot novemberben 12-13-án és 26-27-én láthatják a nézők legközelebb, a jegyárból most 30% kedvezményt adunk.

Játsszák: Szervét Tibor, Gubás Gabi, Pindroch Csaba, Mózes András, Nagy Viktor, Szabó Erika, Vida Péter, Tamási Zoltán, Mórocz Adrienn, Bán Bálint, Hunyadkürti István, Tóth Eszter és Domokos László.

Elkezdődtek a próbák

Elkezdődtek a Varázslat egy nyáréjszakán próbái. A jövő január 14-én bemutatásra kerülő nagyszínpadi előadást Csizmadia Tibor rendezi.  Tisztelt Nagyérdemű!  A vígjátékok alfája érkezik a budapesti

Tovább »