fbpx
Thálisa színház logó - fehér

Egy dörzsölt figura

Történetünk – az Egy csók és más semmi – egy ügyvédi irodában kezdődik, központi figurája a sztárügyvéd, dr. Sáfrány, akinek egyéb ügyei mellett válóperes kuncsaftjai is megsokasodtak. Mindenkinek valamilyen titka, szeretője vagy egy jó kis pletykája van. Sáfrány ügyvéd pedig mindenhez ért, amiben szerelem van. Ahhoz főleg ért, amiben pénz is. A szerelmesek, sajnos, nemigen értenek egyikhez sem. Például meddig érdemes várni egy házasságban a nászéjszakára?
Hányszor találkozzunk véletlenül, hogy biztos legyen: ez a végzet? És milyen bonyodalmat tud megoldani az ember, aki még baleknak is alkalmatlan?

Sáfrányt Vida Péter alakítja. „Ez a karakter egy dörzsölt, minden hájjal megkent figura, akiről egyébként a darabban nem – vagy csak talán a legvégén, amikor megtudja, hogy nagypapa lett, és lehull róla az a kemény burok – derül ki, hogy mennyire jó ember. Azt lehet tudni, hogy utálja a feleségét – Vilmát egyébként sosem látjuk, de azért van rá utalás, hogy valami borzadály lehet. Szívesen elválna, de nem tud, mert magán kívül nem ismer jó válóperes ügyvédet. Minden elvált embert irigyel, és minden hölgykuncsaftjával flörtöl kicsit.”

Péter nagyon kedveli a karakterét és ezt a műfajt. Örül, hogy egy ilyen darabban játszhat a Tháliában – többek között Molnár Piroska mellett. Szereti a kort, a stílust, amiben a darab játszódik, és ezt a fajta színházat. „Ha jól belegondolok, gyerekkoromban az ilyen darabok miatt akartam színész lenni, ahol a könnyedség és az elegancia nem a valóság elfedésére szolgál, hanem inkább még jobban megmutatja és felhívja rá a figyelmet.”

Az Egy csók és más semmiből csodálatos színpadi és filmsiker lett. Akik pedig először hallották Eisemann zenéjét, hazavitték magukkal, és továbbadták. Ma is a fülünkben van.
A romantikus, zenés vígjáték szereplői: Mentes Júlia Virginia, Zayzon Zsolt, Vida Péter, Molnár Piroska, Hevesi László, Mórocz Adrienn, Tamási Zoltán, Nagy Viktor, Gubás Gabi, Hunyadkürti István, Udvarias Anna, Tóth Eszter. Zenei vezető: Dinyés Dániel. Rendező: Juronics Tamás.

Nőnapi meglepetés-sorozat a Tháliában!

Ajándékok minden nőnek, a kedvezmények egyre nőnek! Március 6-12-ig – Nőnap alkalmából – ajándékok, meglepetések és kedvezmények a Thália Színházban és a színház jegyértékesítési pontjain!

Tovább »

Egy köteg farsangi álarc …

Elkészült a plakát, március 11-én pedig debütál a Thália Színház Nagyszínpadán – Hamvai Kornél átdolgozásában – a Farsang! Erőszakos és durva, csak kétszer játsszuk –

Tovább »

ELKEZDŐDTEK A VÁNYA BÁ PRÓBÁI

Március 24-én mutatjuk be a Thália Télikertben Anton Csehov klasszikusát – Ványa bá címmel –, melynek próbái február 14-én kezdődtek. A 19. század orosz irodalmának,

Tovább »