fbpx

Bereményi Géza a Nemzet Művésze

Szeretettel gratulálunk Bereményi Gézának a Nemzet Művésze díjhoz!

A hazai legrangosabb művészeti elismerést minden évben november 5-én a Magyar Művészeti Akadémia adja. Idén a díjat hét kategóriában összesen tizenegy alkotónak ítéltélték oda.

Bereményi Géza 2012-2017-ig volt a Thália Színház ügyvezető igazgatója. Igazgatásának évei alatt lettek letéve a mai “pesti Broadway”-arculat alapkövei. A színháznak állandó társulata lett, a műsorban klasszikus komédiáktól kezdve kortárs vígjátékokon, bohózatokon át kultfilm-adaptációk is helyet kaptak. A sokszínű és színvonalas repertoár egyre szélesebb közönségrétegeket vonzott a színházba.
Bereményi Gézát biztos stílusérzéke, pontos kritikai érzéke és a minőség iránti elkötelezettsége teszi azóta is nélkülözhetetlenné a színház életében: 2017 óta művészeti tanácsadóként vesz részt a társulat munkájában. A társulat iránta érzett tiszteletének jeleként a színház egyik stúdiója az ő nevét viseli.

ISMÉT ELTELT EGY SZÍNHÁZI ÉVAD

Lezártuk a 2021/22-es színházi évadot, már készülünk a következőre. Eseményekkel, bemutatókkal és sok munkával, örömmel és küzdelemmel teli volt az idei évadunk. A Covid-járvány után

Tovább »

A Tháliában biztonságban!

Reméljük, soha nem kerül sor a használatra, de ha baj van, már a Thália Színházban is lehetőségünk van a gyors segítségnyújtásra. Az első 3-5 percben

Tovább »