fbpx
Thálisa színház logó - fehér

BEMUTATTUK A KOPONYA CÍMŰ DARABOT

Nagy sikerrel bemutattuk A koponya (A Skull in Connemara)  című előadást, amit már a próbafolyamat alatt is nagy érdeklődés kísért. Martin McDonagh műve, a Thália Télikertben látható február 19-től.

Az előadásban társulatunk tagjai – Vida Péter, Molnár Piroska és Csőre Gábor – mellett Balaskó Bence, a Kaposvári Egyetem színészhallgatója is lehetőséget kapott. 

Az előadás rendezője Zayzon Zsolt – szintén a Thália Színház művésze –, aki kőszínházban most kapott először rendezésre lehetőséget.

A darab íróját a hazai színház- és filmkedvelő nézőknek – és persze a szakmának – nem kell bemutatni. A  Shakespeare nyomdokaiba lépő McDonagh nevéhez itthon is nagy sikerrel játszott darabok – a Kripli, az Alhangya, vagy A párnaember – és filmek – például az Erőszakik, A hét pszichopata, vagy a különleges, merész témájú alkotás, a Három óriásplakát Ebbing határában – fűződnek. 

A koponya története egy ír kisvárosban játszódik, ahol véges a sírhelyek száma, ezért évről évre helyet kell csinálni a frissen elhunytaknak. Mick Dowd feladata, hogy ezt elvégezze; s mindez nem is jelent neki gondot, amíg nem válik személyesen érintetté az ügyben. Barátai és ellenségei egyaránt mellette vannak ebben a nehéz időszakban; a baj csak az, hogy nem tudni, ki melyik szerepet tölti be a férfi életében…

A szövegkönyvet Totth Benedek fordította, a jelmezeket Cselényi Nóra, a díszletet Mátravölgyi Ákos tervezte. 

Az előadás ajánlója itt tekinthető meg.

 

 

 

Bemutattuk…

Március 24-én nagy sikerrel mutattuk be Csehov legismertebb klasszikusát – Ványa bá címmel, új köntösben. Az előadás főszerepeiben két nagyszerű vendégművész: Görög László és Czakó

Tovább »