fbpx
Thálisa színház logó - fehér

A Vidéki Színházak Fesztiváljának idei díjazottjai

A díjakat a négytagú zsűri – Mohácsi Szilvia, a Karc FM felelős szerkesztője, Szabó Borbála író, Szabó Gabi színésznő és Verebes Ernő, a Nemzeti Színház vezető dramaturgja – adta át.

A legjobb előadásért járó díjat a Miskolci Nemzeti Színház produkciója, a Cyrano kapta. A díjat átvette: Harsányi Attila és Czakó Julianna.
A legjobb női alakítás díját a zsűri Ráckevei Annának ítélte oda a Lear-ben nyújtott alakításáért. A produkciót a debreceni Csokonai Színház hozta el.
A legjobb férfi alakítás díja Zayzon Zsoltnak járt. A király beszéde című előadásban formálta meg Bertie-t, York hercegét – a kecskeméti Katona József Színház előadásában láthatták.
A legjobb látványért (díszlet-jelmez) járó elismerést a Svejk kapta. A díjat Fekete Anna díszlettervező és Papp Janó jelmeztervező vehette át. A produkció a tatabányai Jászai Mari Színház vendégjátékaként érkezett.
A legjobb dramaturgi munka díját, a salgótarjáni Zenthe Ferenc Színház előadásáért, Az eltört korsóért, Varga Zsófia kapta.
A zsűri különdíját az eredeti témaválasztásért és színpadra állításért Olt Tamás nyerte el a Korai menyegzőért, mely a kaposvári Csiky Gergely Színház produkciójaként érkezett.

Nőnapi meglepetés-sorozat a Tháliában!

Ajándékok minden nőnek, a kedvezmények egyre nőnek! Március 6-12-ig – Nőnap alkalmából – ajándékok, meglepetések és kedvezmények a Thália Színházban és a színház jegyértékesítési pontjain!

Tovább »

Egy köteg farsangi álarc …

Elkészült a plakát, március 11-én pedig debütál a Thália Színház Nagyszínpadán – Hamvai Kornél átdolgozásában – a Farsang! Erőszakos és durva, csak kétszer játsszuk –

Tovább »

ELKEZDŐDTEK A VÁNYA BÁ PRÓBÁI

Március 24-én mutatjuk be a Thália Télikertben Anton Csehov klasszikusát – Ványa bá címmel –, melynek próbái február 14-én kezdődtek. A 19. század orosz irodalmának,

Tovább »