fbpx

A Vidéki Színházak Fesztiváljának idei díjazottjai

A díjakat a négytagú zsűri – Mohácsi Szilvia, a Karc FM felelős szerkesztője, Szabó Borbála író, Szabó Gabi színésznő és Verebes Ernő, a Nemzeti Színház vezető dramaturgja – adta át.

A legjobb előadásért járó díjat a Miskolci Nemzeti Színház produkciója, a Cyrano kapta. A díjat átvette: Harsányi Attila és Czakó Julianna.
A legjobb női alakítás díját a zsűri Ráckevei Annának ítélte oda a Lear-ben nyújtott alakításáért. A produkciót a debreceni Csokonai Színház hozta el.
A legjobb férfi alakítás díja Zayzon Zsoltnak járt. A király beszéde című előadásban formálta meg Bertie-t, York hercegét – a kecskeméti Katona József Színház előadásában láthatták.
A legjobb látványért (díszlet-jelmez) járó elismerést a Svejk kapta. A díjat Fekete Anna díszlettervező és Papp Janó jelmeztervező vehette át. A produkció a tatabányai Jászai Mari Színház vendégjátékaként érkezett.
A legjobb dramaturgi munka díját, a salgótarjáni Zenthe Ferenc Színház előadásáért, Az eltört korsóért, Varga Zsófia kapta.
A zsűri különdíját az eredeti témaválasztásért és színpadra állításért Olt Tamás nyerte el a Korai menyegzőért, mely a kaposvári Csiky Gergely Színház produkciójaként érkezett.

ISMÉT ELTELT EGY SZÍNHÁZI ÉVAD

Lezártuk a 2021/22-es színházi évadot, már készülünk a következőre. Eseményekkel, bemutatókkal és sok munkával, örömmel és küzdelemmel teli volt az idei évadunk. A Covid-járvány után

Tovább »

A Tháliában biztonságban!

Reméljük, soha nem kerül sor a használatra, de ha baj van, már a Thália Színházban is lehetőségünk van a gyors segítségnyújtásra. Az első 3-5 percben

Tovább »