fbpx

A Vidéki Színházak Fesztiváljának idei díjazottjai

A díjakat a négytagú zsűri – Mohácsi Szilvia, a Karc FM felelős szerkesztője, Szabó Borbála író, Szabó Gabi színésznő és Verebes Ernő, a Nemzeti Színház vezető dramaturgja – adta át.

A legjobb előadásért járó díjat a Miskolci Nemzeti Színház produkciója, a Cyrano kapta. A díjat átvette: Harsányi Attila és Czakó Julianna.
A legjobb női alakítás díját a zsűri Ráckevei Annának ítélte oda a Lear-ben nyújtott alakításáért. A produkciót a debreceni Csokonai Színház hozta el.
A legjobb férfi alakítás díja Zayzon Zsoltnak járt. A király beszéde című előadásban formálta meg Bertie-t, York hercegét – a kecskeméti Katona József Színház előadásában láthatták.
A legjobb látványért (díszlet-jelmez) járó elismerést a Svejk kapta. A díjat Fekete Anna díszlettervező és Papp Janó jelmeztervező vehette át. A produkció a tatabányai Jászai Mari Színház vendégjátékaként érkezett.
A legjobb dramaturgi munka díját, a salgótarjáni Zenthe Ferenc Színház előadásáért, Az eltört korsóért, Varga Zsófia kapta.
A zsűri különdíját az eredeti témaválasztásért és színpadra állításért Olt Tamás nyerte el a Korai menyegzőért, mely a kaposvári Csiky Gergely Színház produkciójaként érkezett.

JUBILÁLUNK!

Két előadásunk sikersorozatát is ünnepelhetjük decemberben. December 3-án a 150. előadásához érkezik az Alul semmi. A legendás film színpadi változatát 2015 októberében mutattuk be, és

Tovább »

BLACK FRIDAY A THÁLIÁBAN!

Hamarosan itt a várva várt nap, a „fekete péntek” – november 25-én, csak egy napig ismét lehet kedvezménnyel jegyeket vásárolni! November 25-én 30% kedvezménnyel kínáljuk

Tovább »