fbpx

A Madisonban jártunk

Igazi Illatszertár, ha lehet így nevezni a Madison parfümériát, ahol a Thália Színház október 30-án bemutatásra kerülő romantikus vígjátékához készültek el az imázsfotók.

A darab szereplői közül Hammerschmidt Miklóssal (Szervét Tibor), a belvárosi drogéria tulajdonosával, két alkalmazottjával – Asztalos úrral (Ember Márk) és  Balázs kisasszonnyal (Szinetár Dóra) – és Árpáddal (Szabó Győző), az üzlet lóti-futijával jártunk a helyszínen.

Árpád a lóti-futi ebben a klasszikus tündérmesében. Biciklivel járja be Budapestet a Rottenbiller utcától a Rózsadombig, időnként járókelőkkel karambolozik, amit büszkén vállal” – mondja Szabó Győző. „Ha valamikor szerettem volna  Budapesten élni, az ez az idő, amikor a darab játszódik. Az 1930-as évek végén még nem voltak bicikliutak és a város – ami most is szép – akkor igazán gyönyörű volt.” 

A darabbeli üzletben szinte mindent lehet kapni. Parfüm, púder, fogkefe, vagy tornacipő – csak egyet pislog a vevő és tele a kosara piperékkel.

Ahogy a karácsony közeledik az üzlet forgalmával a feszültség is egyre nő…

Asztalos úr (Ember Márk), egy határozott elképzelésekkel rendelkező fiatalember. Nem sokat vár az élettől, csupán annyit, hogy munkájában hiteles és képességes ember legyen, és megtalálja azt a párt, akivel majd leéli az életét. De nemcsak Asztalos  vágyik párra, Balázs kisasszony (Szinetár Dóra), az üzlet másik eladója is szeretné már megtalálni a boldogságot. Édesanyjával él, keményen dolgozik, és lassan kicsúszik abból a korból, amikor egy lánynak illik férjhez mennie. Nagyon készül arra a pillanatra, amikor névtelen hódolójával – akitől eddig csak leveleket kapott – végre találkozik.

László Miklós érzelmes klasszikusa hétköznapi történeteket fogalmaz meg – szakításokat, szerelmeket – számos vígjátéki félreértéssel átszőve. Van benne nagy, nehéz élethelyzetekből fakadó abszurditás és rengeteg humor.

Az előadást Béres Attila rendezi. Szereplői: Szervét Tibor, Ember Márk, Nagy Viktor, Hevesi László, Szinetár Dóra, Mórocz Adrienn, Szabó Erika, Szabó Győző, Hunyadkürti István, Tamási Zoltán és Ikotics Milán.

Adventi meglepetések

Újra elérkezett az adventi időszak, amikor már az ünnepekre gondolunk, készülünk a karácsonyra. Elkészítjük, vagy beszerezzük az adventi koszorút, amit négy gyertya díszít egy-egy fogalmat

Tovább »

Színházunkba új munkatársakat keresünk

Világosító tárunkba: A legkorszerűbb, új világítástechnikai eszközökkel felszerelt színházi játszóhelyeink üzemeltetéséhez keresünk világosító munkatársakat. Ha szorgalmas vagy, és nyitott az új technológiák megismerésére, nálunk a

Tovább »