fbpx
Thálisa színház logó - fehér

A Madisonban jártunk

Igazi Illatszertár, ha lehet így nevezni a Madison parfümériát, ahol a Thália Színház október 30-án bemutatásra kerülő romantikus vígjátékához készültek el az imázsfotók.

A darab szereplői közül Hammerschmidt Miklóssal (Szervét Tibor), a belvárosi drogéria tulajdonosával, két alkalmazottjával – Asztalos úrral (Ember Márk) és  Balázs kisasszonnyal (Szinetár Dóra) – és Árpáddal (Szabó Győző), az üzlet lóti-futijával jártunk a helyszínen.

Árpád a lóti-futi ebben a klasszikus tündérmesében. Biciklivel járja be Budapestet a Rottenbiller utcától a Rózsadombig, időnként járókelőkkel karambolozik, amit büszkén vállal” – mondja Szabó Győző. „Ha valamikor szerettem volna  Budapesten élni, az ez az idő, amikor a darab játszódik. Az 1930-as évek végén még nem voltak bicikliutak és a város – ami most is szép – akkor igazán gyönyörű volt.” 

A darabbeli üzletben szinte mindent lehet kapni. Parfüm, púder, fogkefe, vagy tornacipő – csak egyet pislog a vevő és tele a kosara piperékkel.

Ahogy a karácsony közeledik az üzlet forgalmával a feszültség is egyre nő…

Asztalos úr (Ember Márk), egy határozott elképzelésekkel rendelkező fiatalember. Nem sokat vár az élettől, csupán annyit, hogy munkájában hiteles és képességes ember legyen, és megtalálja azt a párt, akivel majd leéli az életét. De nemcsak Asztalos  vágyik párra, Balázs kisasszony (Szinetár Dóra), az üzlet másik eladója is szeretné már megtalálni a boldogságot. Édesanyjával él, keményen dolgozik, és lassan kicsúszik abból a korból, amikor egy lánynak illik férjhez mennie. Nagyon készül arra a pillanatra, amikor névtelen hódolójával – akitől eddig csak leveleket kapott – végre találkozik.

László Miklós érzelmes klasszikusa hétköznapi történeteket fogalmaz meg – szakításokat, szerelmeket – számos vígjátéki félreértéssel átszőve. Van benne nagy, nehéz élethelyzetekből fakadó abszurditás és rengeteg humor.

Az előadást Béres Attila rendezi. Szereplői: Szervét Tibor, Ember Márk, Nagy Viktor, Hevesi László, Szinetár Dóra, Mórocz Adrienn, Szabó Erika, Szabó Győző, Hunyadkürti István, Tamási Zoltán és Ikotics Milán.

Bemutattuk…

Március 24-én nagy sikerrel mutattuk be Csehov legismertebb klasszikusát – Ványa bá címmel, új köntösben. Az előadás főszerepeiben két nagyszerű vendégművész: Görög László és Czakó

Tovább »